O manifestaţie împotriva rasismului de la Montreal a degenerat

G.U.
Internaţional / 1 iunie 2020

O manifestaţie împotriva rasismului de la Montreal a degenerat

Mii de persoane au defilat duminică la Montreal pentru a denunţa rasismul şi violenţele poliţiei, o manifestaţie care a degenerat în cursul serii în înfruntări cu poliţia şi jafuri în centrul oraşului, relatează AFP, conform Agerpres.

Timp de circa trei ore, în jur de 10.000 de persoane potrivit estimărilor neoficiale au defilat după-amiază într-o atmosferă de calm. Oamenii au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu manifestaţiile din SUA de după moartea lui George Floyd, un afroamerican de 46 de ani care a murit după ce s-a asfixiat în timp ce era imobilizat de către un poliţist alb.

Însă după lăsarea serii în centrul oraşului au izbucnit violenţe, când un grup de manifestanţi a aruncat cu obiecte asupra forţelor de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Vitrinele mai multe magazine au fost sparte, iar unul dintre cei care a comis astfel de acte a fost filmat de televiziuni în timp ce fugea cu o chitară electrică furată dintr-un magazin de muzică.

În cele din urmă calmul a revenit la Montreal până la sfârşitul zilei, potrivit media. Poliţia nu a precizat câte persoane au fost reţinute în timpul incidentelor.

Magazinele nu au fost autorizate să deschidă decât la începutul săptămânii trecute la Montreal, în condiţiile în care metropola din Quebec a fost epicentrul pandemiei de cronavirus în Canada.

Majoritatea manifestanţilor din Montreal au purtat măşti în timpul manifestaţiei de pe străzile oraşului, dar nu au respectat distanţa fizică de doi metri cerută de autorităţi.

Numeroasele pancarte conţineau mesaje precum "Black lives matter", "No justice no peace" sau "I can't breathe", referire la ultimele cuvinte rostite de George Floyd în timp ce era imobilizat la sol şi un poliţist îi ţinea genunchiul pe gât.

"Am venit în semn de solidaritate cu manifestanţii din SUA", a spus Danielle, o studentă de 28 de ani originară din SUA. "Trebuie să se facă dreptate. Când un om spune 'Nu pot să respir' trebuie ascultat", a adăugat ea.'.

Poliţia din Montreal a denunţat, într-o postare pe Twitter, circumstanţele morţii lui George Floyd, "care sunt neconforme cu valorile organizaţiei noastre".

"Respectăm drepturile şi nevoia fiecăruia de a denunţa sus şi tare această violenţă şi vom fi alături de voi pentru a vă asigura securitatea", a anunţat poliţia pe Twitter.

O altă manifestaţie împotriva rasismului a reunit câteva mii de persoane duminică la Vancouver.

Sâmbătă, mai multe mii de persoane au demonstrat într-o atmosferă de calm împotriva violenţelor poliţiei la Toronto, cel mai mare oraş al ţării.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Aceiasi papusari, aceleasi violente.. pe toata planeta, multimea flamanda trebuie sa fie vazuta la TV spargand magazine de foame. Capitalismu anului 2020 in punctul asta a ajuns. Desi multi futurologi au aberat ani de-a randul ca vor munci robotii si oamenii muncii o vor arde intelectual, spiritual, nestiind cu ce sa-si ocupe timpul liber, planeta e amenintata de foamete extrema si dictatura.

    Se vede clar ca virusul, desi real, a fost un pretext pentru ticalosii planetei sa arunce lumea in haos ca pretext pentru a pune mana pe putere.  

    E Revolutia francmasonica din 1989 relouded... Si atunci, daca nu aparea Ion Iliescu calare pe un urs, luat cu imprumut de la Moscova, tara ar fi alunecat in haos iar teroristii ar fi tras in popor luni de-a randul.

    1. bah Cristiane, nu arunca nimeni planeta in haos ci doar ca tu ai orbul gainilor sau faci parte din aia ce au loc pe linga creier si nu vad nedreptatile propagate de sistemul de repartizare a bogatiei in societate sau poate faci parte chiar din sistem

      esti un papagal ce scrie si repeta aceleasi idei luate si puse cap la coada sau coada la cap cum crezi tu ca s-ar potrivi, si mai fa un dus rece poate-ti trece ! 

    Sunt curios cand va incepe in Romania mascarada avand in vedere ca Romania se vrea a fi o tara pionier, deschizataore de drumuri, in introducerea cipului biometric si vaccinarii obligatorii a cetatenilor de catre corporatii. E imposibil ca romanii sa nu protesteze si ei impotriva asupririi negrilor...

    1. sa nu calci vreodata prin Cristian de Brasov caci te mananca aia...Mai bine schimbati numele in Scornicesti...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb