O parte dintre pompierii români care intervin pentru stingerea incendiilor din Grecia şi-au încheiat misiunea

T.B.
Internaţional / 31 iulie 2023

O parte dintre pompierii români care intervin pentru stingerea incendiilor din Grecia şi-au încheiat misiunea

O parte dintre pompierii români care intervin pentru stingerea incendiilor din Grecia şi-au încheiat misiunea. Este vorba despre 38 de pompieri, parte a Modulul României participant la programul de pre-poziţionare derulat în sprijinul Republicii Elene, conform news.ro.

Ei predau ştafeta colegilor din Franţa, dar aproape o sută de pompieri români luptă în continuare cu flăcările în Rodos.

"Modulul României, participant la programul de pre-poziţionare derulat în sprijinul Republicii Elene, predă ştafeta modulului GFFF-V din Franţa. Activitatea a avut loc astăzi, 31 iulie, în baza de operaţii din Nea Makri (regiunea Attica), în prezenţa unei delegaţii a Comisiei Europene", a transmis, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că pe parcursul zilei se vor desfăşura activităţi privind predarea- primirea misiunii de pre-poziţionare către echipa din Franţa şi rezolvarea aspectelor de natură logistică care să permită finalizarea misiunii, în cele mai bune condiţii, şi revenirea în ţară a colegilor noştri.

"În afară de cei 38 de pompieri care au încheiat astăzi programul de pre-poziţionare şi care se vor întoarce în ţară, în insula Rodos din Republica Elenă se află încă 92 de pompieri români cu mijloacele tehnice specifice. Aceştia au fost dislocaţi în Grecia ca urmare a solicitării de asistenţă internaţională a autorităţilor elene prin Mecanismul European de Protecţie Civilă", a mai transmis sursa citată.

Potrivit acesteia, în cadrul programului de pre-poziţionare, primul contingent, format din 40 de pompieri şi 8 mijloace tehnice (3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă, 1 autospecială de stingere de capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz, 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă) a plecat din România la data de 29 iunie, pe ruta Ciolpani - Bucureşti - Giurgiu - Sofia - Kulata - Grecia (Atena).

Schimbarea efectivelor s-a realizat la data de 15.07.2023, iar alţi 40 de pompieri au înlocuit personalul din regiunea Attica.

Programul de pre-poziţionare este organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea acestui tip de risc.

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activităţii de pregătire a modulelor de intervenţie aparţinând statelor membre, precum şi îmbunătăţirea interoperabilităţii între forţele participante.

Activarea şi operaţionalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare şi stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locaţiile stabilite de partenerii eleni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb