Obama ar putea conduce atacuri în Siria pentru combaterea ISIS

A.C.
Internaţional / 10 septembrie 2014

Surse: Preşedintele SUA vrea să finanţeze rebeli sirieni

Preşedintele SUA Barack Obama este deschis să conducă atacuri aeriene în Siria pentru combaterea grupului terorist ISIS, potrivit oficialilor americani, citaţi de CNN.

Însă, mai notează CNN, nu este clar dacă Obama va anunţa vreun astfel de plan când va adresa naţiunea americană în cadrul unui discurs televizat din această seară.

Preşedintele deja a cerut Congresului să autorizeze înarmarea şi antrenarea rebelilor sirieni moderaţi pentru lupta împotriva ISIS, potrivit unor surse din Administraţie şi Congres, citate de CNN. Cererea acestuia a fost trimisă ieri noapte, la scurt timp după întâlnirea cu liderii din Congres.

În cazul acordării lui Obama a autorizaţiei în Siria, aceasta va permite Statelor Unite să accepte finanţare de la alte state pentru întocmirea forţelor armate din rebeli sirieni.

Liderul majorităţii din Senatul american, Harry Reid, a cerut Congresului să sprijine cererea. Acesta a declarat că "Republicanii sunt îngrijoraţi" asupra costurilor, însă a insistat că "există bani pentru a face asta".

Reid a adăugat: "Înfruntând situaţia singuri nu va funcţiona".

Cererea preşedintelui american pare să contrazică ceea ce spunea, mai transmite CNN. Obama le-a spus, ieri, liderilor din Congres că are autoritatea de a conduce strategia sa planificată împotriva luptătorilor ISIS în Irak şi Siria fără autorizarea din partea legislativului.

Casa Albă a insistat că are toată autoritatea necesară pentru a folosi forţa militară pentru a ataca ISIS şi de a apăra americanii, de asemenea pentru a sprijini irakienii şi de a oferi ajutor umanitar.

Întrebat de către CNN să explice, o sursă din partidul Democrat a declarat că autorizarea pe care o cere Obama nu este pentru folosirea forţei armate, ci pentru a adresa o "anomalie legală" pentru ca SUA să sprijine şi să antreneze forţele rebele.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb