OBAMACARE, A NIGHTMARE ON MAIN STREET Noi l-am născut pe Dracula, americanii pe Obama

CĂLIN RECHEA
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 octombrie 2013

Noi l-am născut pe Dracula, americanii pe Obama

Halloween-ul din 2013 este special pentru americani. Cetăţenii Statelor Unite nu mai trebuie să caute groaza în filme şi nu mai au nevoie nici de imaginaţie pentru alegerea costumelor de petrecere.

Pentru că "petrecerea" a început în prima zi a lunii octombrie, iar groaza o va urma mult timp de aici încolo. Numele ei este Obamacare, apelativul plin de afectivitate ataşat unei legi aprobate în 2010.

Affordable Care Act (n.a. Legea pentru îngrijirea accesibilă) trebuia să fie un uriaş pas înainte în ceea ce priveşte asigurarea sănătăţii americanilor.

Conform explicaţiilor oficiale, ACA ar trebui să reglementeze piaţa asigurărilor de sănătate şi să conducă la creşterea calităţii şi accesibilităţii asigurărilor private de sănătate. Dar ceva a fost în neregulă încă de la început. Proiectul de lege, de peste două mii de pagini, nu a fost analizat de membrii Congresului înainte de vot.

Nancy Pelosi, membru de vază al Partidului Democrat şi preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în acea perioadă, a declarat că "trebuie să votăm legea pentru a afla ce este înăuntru".

Abia acum americanii au început să vadă ce este "înăuntru", iar disperarea este cuvântul care apare cel mai des pe ordinea de zi.

Preşedintele Obama a declarat, de nenumărate ori, că "dacă vă convine planul de asigurări actual, puteţi să îl păstraţi, deoarece nimeni nu îl poate lua". Chiar aşa? Nici pe departe. O ştire de la Associated Press arată că "mulţi asiguraţi vor primi surprize prin poştă: note de anulare a contractelor de asigurare, deoarece nu sunt conforme cu standardele noii legi".

Adică liderul lumii libere a minţit? Nu-i mare lucru! Noi, ăştia din Europa, mai ales aia de Est, suntem obişnuiţi. Dar nu sunt obişnuiţi americanii, mai mult sau mai puţin simpli, în special cei care au votat de două ori pentru actualul preşedinte.

"Mi-au pus un pistol la tâmplă spunându-mi că trebuie să plătesc mai mult", a declarat pentru Bloomberg o femeie din Virginia, obligată să-şi anuleze vechea poliţă de asigurare şi să cumpere una "nouă".

Companii de asigurări din Florida până în California au trimis clienţilor note de anulare a contractelor existente, iar numărul acestora este de ordinul sutelor de mii la nivelul fiecărui stat federal. Într-un articol din Los Angeles Times, se arată că "rezidenţii din California s-au revoltat când au văzut noile preţuri", fiindcă "ceea ce părea minunat în principiu, nu arată la fel în realitate".

Surpriză! Trick or treat? No treat, only tricks! (n.a. trick or treat este exclamaţia copiilor care colindă vecinătatea de Halloween, cerând cadouri, de obicei dulciuri, alternativa (tricks) fiind ameninţarea cu păcăleli sau farse la adresa gazdelor).

The Weekly Standard descrie situaţia unei femei din Florida ale cărei prime de asigurare au crescut de zece ori. "De ce nu pot să menţin ceea ce am, de ce trebuie să fiu forţată să cumpăr o altă asigurare?", s-a întrebat aceasta.

Un rezident din California a declarat: "Am susţinut din toată inima Obamacare, până când am aflat că trebuie să plătesc pentru aceasta", conform unui articol din Washington Times. Variaţiuni ale acestei declaraţii am găsit şi în alte ziare şi reviste din Statele Unite. Nu-i aşa că sunt de invidiat "inocenţii" care susţin necondiţionat politicile socialiste, până când află că trebuie să plătească pentru acestea?

Dar asta nu este tot. Site-ul "construit" pentru înregimentarea populaţiei în noul program (Healthcare.gov) a căzut din prima zi, iar numărul celor care au reuşit să se înscrie pare să fie secret de stat. O căutare pe Google după "Obamacare disaster" (n.a. "dezastrul Obamacare") listează peste 92 de milioane de rezultate, iar ceea ce am citit despre codul sursă nu poate fi redat într-o conversaţie politicoasă.

Este posibil aşa ceva, după zeci de ani de progres în tehnologia informaţiei şi atingerea ţelului de ascultare a tuturor conversaţiilor globale de către NSA (n.a. National Security Agency)? Este, când contractul a fost "câştigat" fără licitaţie de o firmă (n.a. CGI Federal) în conducerea căreia se află şi o fostă colegă de la Princeton a doamnei Obama.

Dacă tot am văzut cât de mulţumiţi sunt clienţii serviciilor medicale, cum arată situaţia şi de cealaltă parte a baricadei? Doctorii sunt nemulţumiţi de lege, deoarece nu ştiu cum vor fi plătiţi. Consecinţa? Mulţi au renunţat să participe la acest program.

Unul dintre cei mai virulenţi critici ai legii este neurochirurgul Ben Carson, fost director al secţiei de neurochirugie pediatrică de la spitalul Universităţii Johns Hopkins. "Obamacare este cel mai rău lucru care i s-a întâmplat acestei naţiuni de la sclavie", a declarat doctorul Carson. "Într-un fel este sclavie, deoarece ne face servili guvernului. Programul nu a avut niciodată ca scop asigurarea sănătăţii, ci controlul", a continuat Carson.

Opiniile profesorului Carson ar putea fi considerate extremiste, conform noilor norme "sociale" din Statele Unite, însă poziţia sa este susţinută, indirect, de membrii Congresului. Presa americană a scris despre "negocieri confidenţiale ale membrilor Congresului, din ambele partide, pentru exceptarea de la înscrierea în noul program guvernamental". Adică, la fel cu situaţia din anumite regiuni uitate de lume din Europa de Est, legiuitorii nu doresc să se supună aceloraşi legi impuse "prostimii"?

Preşedintele Obama a mai declarat că noua lege nu va conduce la creşterea deficitului bugetar federal, deşi include acordarea unor subvenţii semnificative categoriilor defavorizate. Ce spune un raport recent de la Government Accountability Office (n.a. Biroul de Audit al Congresului)? Că "deficitul bugetar pe termen lung va creşte cu 6,2 trilioane de dolari". Fără comentarii!

Efectele Obamacare nu sunt, însă, doar cele observabile imediat, cum este noul labirint birocratic, site-uri de sute de milioane care nu funcţionează sau creşterea primelor de asigurare.

"Angajatorii din mai multe Districte (n.a. ale Federal Reserve) au citat efectele necunoscute ale ACA drept motive pentru concedierile planificate şi ezitările în crearea noilor locuri de muncă", se arată în ultima analiză a condiţiilor economice de la Federal Reserve (n.a. Beige Book, 16 Octombrie 2013). Adică şi Federal Reserve critică măreţul plan de asigurare universală a sănătăţii americanilor?

Într-o peliculă clasică, reluată deseori în această perioadă a anului (n.a. "A Nightmare on Elm Street"), Freddy Krueger îşi omoară victimile în propriile lor vise, urmarea fiind decesul acestora şi în lumea reală. Krueger este aproape invulnerabil în lumea viselor, la fel cum sunt şi anumiţi preşedinţi în lumea promisiunilor electorale.

Coşmarul este, acum, cât se poate de real, iar Obamacare poate să fie ultimul pas către confiscarea Americii de la americani. Statele Unite din zilele noastre nu mai au nimic de a face cu America visată de asupriţii lumii de-a lungul istoriei.

Coliziunea dintre realitate şi Obamacare va demonstra, încă odată, că politicile socialiste nu produc bunăstare şi nici nu ne protejează sănătatea, iar victimele trebuie să caute ajutor în altă parte, deoarece noile contracte de asigurare nu acoperă astfel de cazuri.

Welcome to your nightmare!

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Si noi,care credeam ca doar la noi se pot face legi de doua mii de pagini!

    Bietul Obama ,care nu a citit nici el proiectul(cine poate citi atata?)are nevoie de consilieri romani,numai ei stiu sa dreaga busuiocul. 

    Calin Rechea e pseudonimul literar al lui ted cruz, john boehner, tea party?

    1. Urmatoarele planuri ale lui Obama (si care vor fi copiate de V Ponta) sunt:

      - fiecare american va avea asigurata mancarea lunar, contra unei contributii de 749$ pe luna. Acest abonament va fi limitat la anumite feluri de mancare. Cu extraoptiunea de 499$ "unlimited food" va putea manca oricat doreste si orice. Cetatenii fara posibilitati vor avea acoperit abonamentul de baza. 

      - pentru transport, fiecare american va plati un abonament de 749$ pe luna. Cu acest abonament va putea merge fie cu trenul, fie cu masina, avionul, autobuzul, metroul, tramvaiul... in limita unui numar de mile. Cu extra optiunea de 999$ "unlimited miles" va putea calatori cate mile vrea. Cetatenii fara posibilitati vor avea acoperit de stat abonamentul de baza.

      - fiecare american va avea un acoperis deasupra capului, platind un abonament de 299$ pe luna de membru de familie. Cu acest abonament va putea locui oriunde, in limita a 20 metri patrati utili de membru de familie. Cu optiunea 199$ pe membru de familie, suprafata va fi crescuta la 30 metri patrati utili. Cu optiunea "unlimited housing" in valoare de numai 399$ in plus pe membru de familie, suprafata utila va fi nelimitata si membrii familiei vor avea acces la sala de fitness si piscina. 

    Personal consider ca esti Dracula ! Ce ai afirmat in articol este 80% neadevarat nu dezinforma romanii daca esti dezinformat. The Weehly Standard este sursa de informai pentru tine ???? pai atunci Catavencu este un ziar de incredere. Obama care este chiar un beneficiu iti spun eu pentru ca traiesc aici, am un prieten roman care pentru ca are diabet nu a putut in zece ani sa mearga la doctor pentru ca este foarte scump, ei acuma are asigurare medicala el si milioane de oameni saraci si cu conditi medicale. Mai citeste ceva oficial nu bazaconiile altora care vor sa dezinvormeze doar !

    1. In mod sigur este ceva foarte bun pentru toti puturosii care nu au chef de munca si vor asistenta medicala gratuita. Pentru ei ceva, orice, primit moca e foarte bun. Problema e cu oamenii care platesc, si care se vgor trezi ca vor avea niste servicii medicale proaste pentru banii lor.

      Romania e un exemplu minunat ce inseamna asigurari de sanatate la tot poporul. ma mir ca republicanii nu au dat imagini din Romania ca sa vada ce ii asteapata pe americani cand vor avea toti asigurare.  

    CĂLIN RECHEA e corespondentul Fox News in Romania?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb