OBIECTIV AMBIŢIOS:  PNL vrea un scor de 30% la viitoarele alegeri

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 6 martie 2009

Tăriceanu: "Voi trata foarte serios alegerile pentru şefia PNL"

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că viitoarea echipă de conducere a formaţiunii sale, ce va fi desemnată în urma Congresului Naţional de la sfârşitul lunii martie, va avea ca obiectiv să ducă partidul la 30% din opţiunile electoratului.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat: "Congresul este un moment important în viaţa PNL. Trebuie să ne definim strategia politică viitoare pentru a duce PNL la un scor de pes­te 30%. Noua echipă trebuie să dovedească experienţă politică şi competenţe profesionale, astfel încât să se poată angrena în dezbateri şi în a oferi soluţii pentru cetăţeni".

Potrivit Agerpres, liderul liberal a subliniat că lupta pentru şefia PNL reprezintă o competiţie pe care o tratează foarte serios.

Tăriceanu a apreciat că formaţiunea sa trebuie, după patru ani de guvernare, să-şi redefinească statutul şi să-şi ia în serios rolul de partid aflat la opoziţie.

În opinia sa, PNL ar trebui să acceadă la guvernare în acest mandat "doar pe uşa din faţă" şi doar în situaţia în care principiile partidului vor fi respectate.

Fostul premier a subliniat că se pregăteşte foarte serios pentru competiţia internă care va desemna candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale din acest an şi a susţinut că manifestă "consideraţie" pentru colegii de partid.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat: "Mă bazez în partid pe sprijinul tuturor membrilor, pe sprijinul tuturor structurilor noastre. Dacă o persoană din partid are o opţiune sau alta, este dreptul ei de netăgăduit şi nu face nimeni, nimănui, un proces de intenţie. Fiecare este liber să aibă orice opţiune doreşte".

Tăriceanu: "Guvernul să continue programele începute de infrastructură"

Liderul PNL a cerut Executivului să adopte măsurile necesare pentru asigurarea fondurilor pentru finalizarea proiectelor de infrastructură începute în perioada 2004 - 2008.

Tăriceanu a susţinut, la Botoşani, că Guvernul trebuie să reducă anumite costuri administrative, dar trebuie să găsească şi resurse pentru a finanţa lucrările începute.

Liderul PNL a explicat: "Sunt foar­te multe proiecte care au fost demarate în guvernarea pe care noi am asigurat-o, în perioada 2004-2008 şi care trebuie duse la finalizare.

Solicit Guvernului să găsească fondurile necesare pentru a permite lucrărilor de infrastructură, respectiv alimentări cu apă în localităţi, canalizări, staţii de epurare, staţii de tratare, sau infrastructură de transport, să poată fi finalizate.

Cetăţenii nu au nicio vină că, eventual, locuiesc în localităţi conduse de primari de altă culoare politică decât cei din coaliţia de guvernământ".

Preşedintele PNL a mai cerut Guvernului să fie responsabil cu menţinerea locurilor de muncă şi a puterii de cumpărare, susţinând că măsurile luate până acum sunt incoerente.

"Guvernul se prezintă extraordinar de slab, face permanente gafe, face permanente greşeli, care denotă o incapacitate de a gestiona problemele cu care se confruntă România astăzi, în special cele legate de efectele crizei economice", a conchis Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. urare:3%!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb