Ocean Credit IFN închide cu succes un plasament privat de obligaţiuni, în valoare de 1,84 milioane de euro

Comunicate de presă / 21 iulie 2021

Ocean Credit IFN închide cu succes un plasament privat de obligaţiuni, în valoare de 1,84 milioane de euro

Ocean Credit, cel mai digital IFN din piaţa locală, atrage aproape 1,84 milioane de euro printr-un plasament privat de obligaţiuni, finanţare care îi va permite să îşi continue ritmul puternic de creştere şi să-şi multiplice portofoliul de credite de două până la finalul acestui an, conform unui comunicat remis redacţiei.

Plasamentul privat, intermediat de SSIF Goldring, avea un prag de succes de 10.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro.

Cererea a fost de aproape două ori mai mare, oferta fiind închisă anticipat prin vânzarea unui număr de 18.668 obligaţiuni. Titlurile, care au fost subscrise la un discount de emisiune de 1,5%, urmează să fie listate pe bursă în perioada următoare, astfel încât toţi investitorii să poată tranzacţiona obligaţiunile şi să beneficieze de dobânda extrem de atrăgătoare pentru un plasament în euro.

Fondurile atrase astfel de la un număr de 13 investitori calificaţi, dintre care 6 persoane juridice, vor fi folosite pentru a susţine ritmul agresiv de creştere a portofoliului de credite, dar şi pentru lansarea produsului Delfin, prima linie de credit de tip revolving care va putea fi ataşată oricărui card de salariu.

"Cererea de credite pe termen scurt acordate online a cunoscut o creştere puternică, mai ales în contextul pandemiei. Această finanţare ne va ajuta să răspundem tuturor solicitărilor din partea clienţilor noştri şi să ne ţinem de promisiunea de a livra împrumuturi 100% digitale, direct pe card în mai puţin de 10 minute. Nu în ultimul rând, credem că produsul Delfin, ce urmează să fie lansat în foarte scurt timp, va reprezenta o inovaţie în piaţa locală şi va permite clienţilor să îşi ataşeze o linie de credit pe orice card de salariu, la o dobândă comparabilă cu cea a băncilor ce emit carduri de credit", a declarat Radu Ciorbă, fondator al Ocean Credit şi al fintech-ului Volt.

Obligaţiunile au scadenţa în 2026, cuponul este plătit trimestrial şi vor putea fi răscumpărate anticipat de Ocean Credit după 3 ani.

Ocean Credit a implementat încă din 2019 un flux complet digital de acordare a creditelor, inclusiv pe telefonul mobil, fiind una dintre primele instituţii financiare nebancare care a oferit împrumuturi la distanţă, oferind totodată o transparenţă totală a informaţiilor care stau la baza aprobării creditelor.

Ocean Credit a acordat din 2015 până în prezent credite de peste 45 milioane lei, rata anuală compusă de creştere fiind de 153%.

Creditul mediu acordat de Ocean Credit se situează la nivelul de 2.800 lei, iar rata de recurenţă este la un nivel foarte ridicat, de 80%.

"Ne bucurăm că foarte mulţi clienţi revin după ce au testat experienţa unui credit digital Ocean şi ne dorim să oferim aceste împrumuturi altfel către clienţi ce preţuiesc flexibilitatea unui credit virat direct pe card în mai puţin de 10 minute şi cu o transparenţă deplină a costurilor", a adăugat Radu Ciorbă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ne bucuram foarte mult de succesul echipei OceanCredit, realizari frumoase ca dorim!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb