OECD laudă succesul aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei

J.P.
Internaţional / 22 iunie 2021

OECD laudă succesul aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei

Măsurile de urgenţă adoptate de guverne au ajutat la menţinerea funcţionării aprovizionării cu alimente în timpul pandemiei de COVID-19 dar politicile agricole continuă să reverse subvenţii ineficiente, fără a încuraja producţia sustenabilă, se arată într-un raport publicat marţi de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), transmite Reuters, citat de Agerpres.

În condiţiile extinderii pandemiei anul trecut, ţările au adoptat diverse măsuri, inclusiv crearea aşa numitelor coridoare verzi pentru transportul transfrontalier al alimentelor şi au majorat ajutorul alimentar acordat gospodăriilor, informează instituţia cu sediul la Paris.

"Ca rezultat, politicile au avut în general succes în menţinerea funcţionării per ansamblu a lanţurilor de aprovizionare cu alimente, deşi în cadrul structurii programelor de sprijin pentru agricultură nu s-au înregistrat schimbări majore", apreciază OECD.

Organizaţia estimează că în total au fost transferaţi către agricultură 720 miliarde de dolari pe an, în perioada 2018-2020. Trei sferturi din acest sprijin a fost ajutor pentru fermieri şi doar 14% din sprijinul total către ferme a mers spre zone structurale, cum ar fi cercetare şi dezvoltare.

Sprijinul pentru servicii de mediu a fost relativ marginal, cu doar 1,5 miliarde de dolari din cele 268 miliarde de dolari pe an în plăţi bugetare către producătorii care oferă astfel de servicii. "Per ansamblu, actualele politici de sprijin nu servesc necesităţilor mai ample ale sistemelor alimentare", avertizează OECD.

Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 38 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8266
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2812
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9363
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.8147

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb