Oficial ungar: "Washingtonul vrea să forţeze Ungaria să fie pro-război"

I.A.
Politică / 12 aprilie 2023

Oficial ungar: "Washingtonul vrea să forţeze Ungaria să fie pro-război"

David Pressman, ambasadorul SUA la Budapesta, a convocat pentru astăzi o conferinţă de presă al cărei subiect nu se cunoaşte încă, dar potrivit portalului de ştiri Vilaggazdasag ar putea intra în discuţie o posibilă revocare a scutirii de vize pentru maghiarii care vor să călătorească în SUA. În acelaşi timp, şeful de cabinet al lui Viktor Orban transmite că diplomaţia americană vrea să preseze Ungaria să adopte o poziţie pro-războiul din Ucraina, relatează hirado.hu

Conform sursei citate: "Rămâne neclar ce va anunţa miercuri ambasadorul american David Pressman. Deşi deciziile majore sunt de obicei anunţate la nivel ministerial, SUA ar putea opta chiar pentru tactica ca ambasadorul să anunţe deciziile guvernului american, ca un mesaj diplomatic puternic. Deocamdată, toată lumea îşi dă cu presupusul ce consecinţe ar putea avea în continuare tensiunea politică ungaro-americană".

O primă lovitură majoră ar fi denunţarea unilaterală a tratatului de evitare a dublei impuneri (FACTA) cu Ungaria. Schimbarea ar putea afecta nu doar investitorii maghiari, ci şi companiile americane. Este o decizie revelatoare, deoarece SUA nu au mai făcut niciodată aşa ceva cu nicio ţară cu un potenţial economic mai mare - nici măcar cu Rusia, mai scrie hirado.hu.

Vilaggazdasag arată că în lipsa acordului FACTA, tranzacţiile fără schimb de informaţii ar fi supuse unei reţineri la sursă de 30%, ceea ce ar putea însemna că în ochii companiilor străine, competitivitatea Ungariei ar fi subminată, iar această măsură ar putea afecta chiar şi investitorii interni. Pe de altă parte, un expert fiscal anonim a explicat pentru portal că nici SUA nu ar neapărat interesate de rezilierea acordului, pentru că ar spori posibilităţile de evaziune fiscală pentru cetăţenii americani.

O a doua lovitură ar putea fi impunerea de sancţiuni asupra unor persoane influente, însă ar putea exista consecinţe şi mai dure - care ar afecta direct populaţia mai degrabă decât actorii economici şi politici - dacă Ungaria ar fi exclusă din programul de Visa Waiver, ce permite cetăţenilor maghiari să călătorească în Statele Unite fără viză pentru afaceri sau turism pentru 90 de zile sau mai puţin.

Budapesta acuză SUA de presiuni pentru a fi pro-război

Diplomaţia americană nu a încetat să încerce să forţeze Ungaria să adopte o poziţie pro-război, dar Ungaria rămâne convinsă că pacea este în interesul comun, a declarat miercuri, la Budapesta, ministrul Cabinetului premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, într-o conferinţă de presă. El a acuzat că, în ultimele zile, toată lumea a putut vedea pe stradă că nu mai este opoziţia cea care face campanie cu bani americani, ci direct ambasada SUA.

Ministrul a declarat: "Acest lucru este neobişnuit, mai ales în rândul aliaţilor".

Acesta a spus că cea mai mare problemă este faptul că campania americană este una pro-război. Oficialul a repetat poziţia oficială a Budapestei că este în interesul comun să se ajungă la o încetare a focului în Ucraina şi la discuţii de pace cât mai curând posibil.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. hunii au ajuns indragostiti de PACE

    1. nu sunthuni nu sau tras niciodata din huni ,asta le convine lor sa fie asociati cu un popor razboinic,istoria lor este mult mai incilcita nu poate sa spuna nimeni din ce neam se trag ,toata istoria lor incepe cand au ajuns in europa si sau stabilit in cimpia unde inaintasii nostri majoritatea crescatori de animale isi pasteau cirezile ,oameni pasnici,bineinteles ca iau indepartat,ei fiind un trib migratorsi cotropitor dar fara nici o legatura cu hunii,au plecat din podisul mongoliei au poposit 300 de ani in caucaz au intrat in europa dnspre est o neintelegere ia facut sa se scindeze o parte sau stabilit in finlanda actuala care sau dovedit sa fie partea buna a neamului, si noi neam ales cu partea rea a neamului lor de atunci incoace sunt un popor fara radacini ,si foarte complexati se chinuie de vro 1800 de ani sasi creeze o identitate proprie, de asta se bat cu pumnul in piept cas rasa pura ,mai mare prostie nu sa auzit la un moment dat au spus ca dacii sunt stramosii lor au ris si curcile de ei si sau lasat pagubasi cu tampenia asta au adu in transilvania neamul secuilor ,pe care ai considerau inferiori lor iau adus ca slujitori ai lor ,si ca sa nu mai fie procentul de romani atat de mare in transilvania ,aceasi tehnica ca si rusii in toate teritoriile ocupate istoricii lor marea majoritate sau chinuit sa inventeze o istorie a lor falsa ca sa aiba si ei o legtimitate in europa sa nu aiba soarta adevaratilor huni care sau pierdut ca popor in negura timpului popoare super comlexate si ei si rusii finlandejii au ocupat un teren gol si neprimitor la timpurile acelea si uite ce identitate frumoasa siau creat parca nar fi veri buni, acum vro luna de zile le dadeu veto la intrarea in nato fiindca ii criticau pe buna dreptate ,asa se vede cine este neamul de traista ,uite asa umbla un popor de bezmetic si nu stie de unde se trage sau incurcat si ei in minciunile lor istorice siau mai luat si nume de huni si au numit tara hungaria bine ca nau furat istoria incasilor,noroc ca aia sunt pe alt continent ,studiati isoricii vechi si osa vedeti adevarata fata a ungurilor daca o au caci inainte de ani300 dupa hristos nu a auzit nimeni de ei , cand stramosii nostri stapaneau jumatate de europa despre ei nu se stia nimic,sunt un popor cu o istorie de numai 1800 si ceva de ani,dar asta nar fi o problema ca avem toti loc pe pamant ,dar nu te mai bate cu pumnul in piept ca esti buricul pamntului si nui lasi pe altii linistiti, noi poate neam luat tarziu independenta datorita jocurilor politice, dar cel putin suntem pe aici de vro 6000 de ani poate si mai mult dupa unele dezvaluiri ,vezi mormantul de la tartaria si altele ,noi navem nevoie sa trecem la catolicism si sa ne aliem cu austriecii ca sa ne creem o istorie

      Sustinand regimul Putin ungurii sunt deja pro-razboi asa incat nu este cazul sa pozeze in fecioare neprihanite ca tocmai au iesit din dormitorul rusului.

      aia de la tartaria erau protoromani?

      studiul genomic recent i-a aratat ce sunt: la fel ca noi si alte populatii balcanice. Un amestec similar. Nu stiu care noi suntem pe aici de 6000ani ca nu suntem puri din punct de vedere rasial. Nu exista un mormant 'magic' la Tartaria. Un arheolog clujean a descoperit 4 amulete cu ceva scrijelituri despre care nu stim ce sunt, pe care le-a contaminat imediat dupa descoperire printr-o manipulare neprofesionista (cred ca le-a ars intr-un cuptor, au pus mana multi pe ele) si care au fost datate cu carbon ca avand mai multe mii de ani. Propaganda ceausista care daduse in dacopatie (in incercarea lor de afirmare nationalista) a sarit imediat ca au descoperit cea mai veche scriere din lume (mai veche decat Sumerul) si ca istoria a inceput de fapt aici nu in Mesopotamia. Zero argumentatie stiintifica, multa mitologie. Avem una dintre cele mai vechi culturi europene pe teritoriul aprox al Romaniei de azi ex. Cucuteni, dar sa nu zicem ca cei de atunci erau strabunicii nostri ...

    Ungaria cea rea,

    nu se comporta ca ceilati din EU, 

    ca niste VASALI umili,

    bravo lor 

    1. Nici o anumita categorie de comentatori nu se compara cu ceilalti! Bravo lor! Fericiti cei saraci cu duhul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb