Oficiali britanici şi europeni se întâlnesc la Bruxelles pentru o nouă rundă de negocieri vizând Brexit

Cristina Radu
Internaţional / 28 august 2017

Bruxelles (Sursa: Wikipedia)

Bruxelles (Sursa: Wikipedia)

Oficiali britanici au ajuns azi la Bruxelles, pentru o nouă rundă de negocieri, după referendumul în care majoritatea alegătorilor din Anglia au decis ieşirea din blocul comunitar. Londra vrea să convingă Bruxelles să discute despre relaţia post-Brexit, însă UE refuză să discute înainte de un acord pentru condiţiile ieşirii, potrivit News.ro.

Şefii echipelor de negociere din partea UE, Michel Barnier, şi David Davis, din partea Angliei, se vor întâlni la ora locală 17:00. Discuţiile vor continua între experţi marţi şi miercuri, vizând drepturile cetăţenilor UE din Anglia şi ale cetăţenilor britanici din UE şi respectiv legea pentru divorţ. Înalţii oficiali vor discuta şi despre problema viitoarei graniţe dintre Irlanda, stat membru al UE, şi Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii.

Marea Britanie va prezenta în detaliu săptămâna aceasta propunerile formulate săptămâna trecută în domenii variate, de la acorduri vamale la împărtăşirea datelor. O parte dintre propuneri au mers mai departe, oferind sugestii pentru viitoarea relaţie dintre Londra şi UE. Anglia va cere blocului comunitar să dea dovadă de "imaginaţie" şi să îndrepte discuţia şi spre acest viitor, în loc să se limiteze la acordul de divorţ.

Blocul comunitar vrea să lămurească aspectele cheie ale separării şi a avertizat deja că progresele lente făcute până acum înseamnă că este puţin probabil ca negocierile vizând relaţia viitoare să poată începe mai repede de octombrie, conform sursei.

Partidul Laburist de opoziţie a anunţat duminică că vrea să se asigure că Anglia va rămâne parte a pieţei unice europene şi a uniunii vamale în perioada de tranziţie după Brexit. Partidul a oferit o alternativă clară la politicile premierului Theresa May.

Un înalt oficial UE implicat în discuţii a afirmat: "Atât Marea Britanie, cât şi UE, au interesul de a se mişca repede în negocieri, iar acest lucru necesită progrese suficiente vizând drepturile cetăţenilor, nota de plată şi Irlanda". Acesta a explicat: "Chestiunile legate de divorţ ar trebui să fie relativ clar de rezolvat. Deci nu este nevoie de timp în privinţa complexităţii tehnice, este o chestiune de voinţă politică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb