Banca Centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a anunţat că o reuniune cu uşile închise a consiliului guvernatorilor va fi organizată mâine, în conformitate cu procedurile de urgenţă, informează Agerpres.
Reuniunea care va începe la 11:30 a.m. (03.30 GMT) va avea drept subiect principal revizuirea şi stabilirea dobânzilor percepute de băncile din sistemul Rezervei Federale, a informat Fed, conform sursei citate.
Banca Centrală a SUA nu a oferit alte detalii, dar reuniunea oficialilor Fed vine după colapsul Silicon Valley Bank, cel mai mare colaps al unei instituţii financiare de după criza mondială din 2008. Prăbuşirea SVB a perturbat pieţele mondiale, a prăbuşit acţiunile băncilor şi i-a făcut pe antreprenorii din sectorul tehnologiei din California să fie îngrijoraţi cu privire la finanţare.
Silicon Valley Bank s-a prăbuşit după ce deponenţii, îngrijoraţi cu privire la situaţia financiară a băncii, s-au grăbit la ghişee pentru a-şi retrage economiile. Această fugă la ghişeele băncii a luat prin surprindere pieţele financiare şi a şters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a băncilor americane, adaugă sursa.
Rezerva Federală şi Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) analizează posibilitatea înfiinţării unui fond special care va permite organismelor de reglementare să acopere mai multe depozite la băncile care întâmpină probleme după colapsul Silicon Valley Bank. Sursele adaugă că regulatorii au discutat acest nu vehicul special în cursul conversaţiilor cu directorii de bănci şi speră că o astfel de măsură îi va linişti pe deponenţi şi va contracara orice panică.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.03.2023, 15:01)
Sefii de la Silicon Valley Bank cu cateva ore inainte
de colapsul bancii au platit angajatilor PRIME in
valoare de cca. 850 000 000 $,
asa in bataie de joc fata de cei care pierdeau sume uriase
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.03.2023, 16:59)
taxa de tăcere
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2023, 01:44)
Sursa?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.03.2023, 17:30)
ei stiau foarte bine ce se intampla la SVB!
Stia si raportul de fonduri garantate si negarantate ca total din SVB!
Aici a fost dat TUN de catre bancile si investitorii mai mari!
In ce sens tun?
Asemena tunuri se dau periodic in bancile ce au raport procentual deplasat de realitate pietei si concurentiei in fonduri / depozite garantate!
Asemenea tunuri au fost date si in Romania 90; si in Cipru si Grecia dupa 2007!
Asemenea tunuri se dau periodic cand oamenii dorm in sosete!
Daca un stat spune clar x suma garantam .. nu stai cu mai mult in banca respectiva; plus ca si firmele mari ce au rulaje de miliarde pe luna... acel flux este in circulatie continua... si daca ceva flux stagneaza... stagneaza in alte instrumente financiare... si nu "depozite".
s c cret