Germania şi aliaţii săi occidentali poartă discuţii cu Kievul cu privire la viitoarele garanţii de securitate în vederea pregătirii păcii pentru Ucraina, a declarat astăzi, în Bundestag, cancelarului german Olaf Scholz, confirmând informaţii publicate iniţial de "The Wall Street Journal", notează News.ro.
"Astfel de garanţii de securitate vin însă cu presupunerea că Ucraina se apără cu succes în acest război", a declarat Scholz în faţa deputaţilor din parlamentul german, subliniind că Germania va continua să sprijine Kievul cu livrări de arme.
Germania, Franţa şi Marea Britanie, cei mai mari membri europeni ai NATO, cred că un pact care să oficializeze legături mai puternice între Alianţa Nord-Atlantică şi Ucraina ar putea fi o modalitate de a încuraja Kievul să înceapă discuţii de pace cu Rusia, chiar dacă Moscova continuă să ocupe teritoriul ucrainean, au declarat oficiali din cele trei guverne citaţi de "The Wall Street Journal" într-un articol publicat săptămâna trecută.
În discursul său de astăzi din Bundestag, Scholz a reînnoit apelurile ca Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina, dar a recunoscut că Vladimir Putin nu este deschis în prezent la negocieri pentru a pune capăt războiului din Ucraina.
"Este Putin măcar pregătit... să negocieze o pace dreaptă? Nimic nu sugerează acest lucru în acest moment", a spus cancelarul german.
În schimb, liderul rus se bazează pe "ameninţări", cum ar fi suspendarea participării Moscovei la tratatul de control al armelor nucleare New START, a menţionat Scholz.
Discursul său a avut loc la aproape un an după ce Rusia a lansat invadarea pe scară largă a Ucrainei. În urmă cu un an, la 27 februarie 2022, Scholz a ţinut un discurs istoric în parlament, în care a schiţat o schimbare majoră de direcţie în politica de securitate şi apărare a Germaniei. În anul care s-a scurs, Berlinul a revenit asupra politicii sale de a nu trimite niciodată arme în zonele de conflict, a renunţat la relaţia de afaceri cu Rusia şi a crescut investiţiile în propria armată.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2023, 18:38)
"Pregatirea pacii"
scade elanul razboinc care este cam scump ?!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2023, 21:53)
nICICUM NU=I BINE...
2. fără titlu
(mesaj trimis de Danusia în data de 02.03.2023, 21:55)
Poate în 5ani reușiți să semnați tratatul de pace!?
3. Dezarmarea Romaniei
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2023, 22:08)
Dezarmarea Romaniei va fi prima cerinta a rusilor si va fi acceptata fara comentarii de UE si SUA
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.03.2023, 01:39)
asta s-a negociat deja in '89
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.03.2023, 00:02)
Nu-i vad deloc bine pe nemti, condusi de catre aceasta nulitate, in conditiile escaladarii razboiului! Vor avea dauna totala!
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.03.2023, 01:12)
Nu va inflamati degeaba... cititi doar asta "Astfel de garanţii de securitate vin însă cu presupunerea că Ucraina se apără cu succes în acest război", a declarat Scholz în faţa deputaţilor din parlamentul german
...
S-a schimbat de la "Ucraina castiga ofensiva si reia teritorii"... la "se apara cu succes"... cum adica? Nu pierde mai mult de 20% cat a pierdut deja? Asta este noul criteriu de "succes"?
Bref.... nu exista niciun acord de pace, ucrainienii sunt impinsi la autodistrugere de nenorocitii din NATO.