Olimpism, faza pe voturi!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 14 noiembrie 2016

Olimpism, faza pe voturi!

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va avea, începând de mâine, un nou preşedinte, al optsprezecelea. Cei 122 de membri ai consiliului, care vor vota pentru postul de preşedinte al COSR în cadrul Adunării Generale, vor avea de ales între Gabriela Szabo şi Mihai Covaliu. Ambii candidaţi au reprezentat cu succes tricolorul la Jocurile Olimpice în calitate de sportivi, iar activitatea lor după ce s-au retras este cunoscută de către toată lumea. Dacă Mihai Covaliu a ajuns după retragerea din activitate preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, Gabriela Szabo a condus pentru o perioadă Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Prezenţa în fruntea unui minister a alimentat din plin zvonurile care susţin că fosta mare atletă se bucură de o puternică susţinere din zona politicului. De altfel, în ultima perioadă, ori de câte ori au avut loc alegeri la o federaţie sportivă sau la o ligă profesionistă, cum este cea de fotbal, s-a speculat intens pe această temă a susţinerii extra-sportive. Într-o declaraţie dată pentru Agerpres, Gabriela Szabo a insistat asupra necesităţii unei relaţii foarte bune a viitorului şef al COSR cu mediul politic: "Sportul românesc are nevoie ca politicul să fie aproape. Pentru că toate deciziile legislative depind în cea mai mare măsură de politic. Categoric, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român trebuie să aibă o relaţie de amiciţie cu partea politică".

Szabo şi-a prezentat săptămâna trecută programul de candidatură la preşedinţia COSR, principalele direcţii pe care intenţionează să acţioneze fiind: infrastructură, sport de masă, performanţă şi excelenţă. La eveniment au fost prezenţi mulţi oameni de sport, printre care , Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului, Narcisa Lecuşanu, secretar de stat pentru sport în MTS, şi şefii unor federaţii importante, Adrian Stoica, Sorin Babii, Haralambie Dumitraş, George Cosac, Irina Deleanu, Mihai Costea, Florentin Marinescu, foşti şi actuali mari sportivi, Laura Badea-Cârlescu, Andreea Răducan, Marian Drăgulescu, Nicolae Ţaga, Vali Ionescu, Cristian Gaţu, Viorel Păunescu, dar şi Gabriela Firea, primarul general al Capitalei şi contracandidatul Mihai Covaliu. De altfel, ambii candidaţi au ţinut să declare în mai multe rânduri că, indiferent de rezultatul alegerilor, vor rămâne prieteni, Covaliu insistând asupra faptului că sportul va avea de câştigat, indiferent de cine va reuşi să se impună în cadrul acestor alegeri.

Gabriela Szabo este convinsă că în mai puţin de un deceniu, cu foarte multă muncă şi cu o strategie bine pusă la punct, sportul autohton va reveni acolo unde era în urmă cu 20 - 30 de ani: "În următorii opt ani, sportul românesc va reveni acolo unde ne dorim toţi, adică în primele 20 de naţiuni ale lumii". Mihai Covaliu îşi propune ca revenirea echipei noastre olimpice în primele 20 de naţiuni să aibă loc chiar la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice: "La Olimpiada din 2020 vreau să intrăm în primele 20 de naţiuni ale lumii. Este foarte greu ceea ce îmi propun, dar nu îmi propun acest lucru singur, mă bazez pe oamenii care sunt de specialitate, mă refer la preşedinţii de federaţii, sunt oameni care respiră performanţă, oameni care îşi doresc din tot sufletul să revenim în elita sportului mondial. (...) Am un proiect foarte interesant, Samurai 2020, prin care doresc împreună cu echipa pe care o am, să ne concentrăm atenţia pe un grup de 10 sportivi pe care să-i pregătim ca pe nişte samurai, şi la Tokyo aceşti 10 sportivi să ducă România în primele 20 de naţiuni ale lumii". În strategia sa, trimisă tuturor preşedinţilor de federaţii, Mihai Covaliu a prezentat cinci linii de acţiune bazate pe managementul resurselor umane, infrastructurii, resurselor financiare, participării la competiţii şi al asistenţei ştiinţifice în sportul de performanţă.

După demisia lui Alin Petrache, interimatul în fruntea COSR a fost asigurat de fostul mare halterofil Nicu Vlad. Adunarea Generală de alegeri a COSR va avea loc mâine, de la ora 11.00, la Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice, situată în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb