Oltchim riscă să piardă o parte din instalaţii

F.A.
Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2012

Constantin Roibu, fostul director general al Oltchim, a semnat, cu doar două luni înainte de a-şi da demisia, două contracte pentru ipotecarea unor echipamente şi instalaţii cu o valoare de inventar de circa 42 de milioane de euro, în contul unei datorii de 10 milioane de euro către un furnizor de materii prime, Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein, informează HotNews.ro.

Astfel, combinatul Oltchim ar putea oricând să rămână fără o mare parte din instalaţiile de pe platforma petrochimică de la Piteşti.

La data de 29 mai, Oltchim înregistra către furnizor o datorie de 10,9 milioane de euro, reprezentând contravaloarea livrărilor de propilenă si orto-xylen. Pe 30 mai, Consiliul de Administraţie al Oltchim a decis garantarea sumei prin ipotecarea unor bunuri imobiliare (două terenuri şi construcţiile aferente) şi a unor bunuri mobiliare (echipamente tehnologice aferente imobilelor).

Terenurile nu au făcut obiectul contractelor de ipotecă, nefiind o miză din cauza posibilelor contaminări. În schimb, au fost ipotecate echipamente peste ceea ce permitea hotărârea CA. Consiliul de Administratie a hotărât ipotecarea unor bunuri mobile, în limita a maxim 68,1 milioane de lei (circa 15 milioane euro).

Constantin Roibu a declarat că nu au fost ipotecate terenurile şi construcţiile fiindcă era necesară plata unor taxe, potrivit HotNews.

Roibu a precizat că nu au putut fi plătite aceste taxe din cauza lipsei banilor necesari şi că în aceste condiţii, s-a revenit asupra deciziei CA şi astfel s-a ajuns la ipotecarea unor instalaţii de 42 de milioane de euro, valoare de inventar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb