"Oltchim" vrea să-şi majoreze capitalul cu 954,7 milioane lei, parţial prin conversia datoriei la AVAS

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 mai 2008

Producătorul de îngrăşăminte Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) propune acţionarilor majorarea capitalului social de aproape 30 ori (956,85 milioane lei), prin conversia datoriei de 508,48 milioane lei către AVAS în acţiuni şi aportul în numerar al acţionarilor, a informat compania, citată de NewsIn.

Dacă acţionarii vor aproba propunerea companiei în şedinţa care va avea loc pe 24 iulie, ar putea fi emise 9,57 miliarde acţiuni cu o valoare nominală de 0,10 lei, din care un număr de 5,08 miliarde acţiuni ar putea fi acordate Autorităţii Naţionale pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), în contul unei datorii de 508,48 milioane lei.

Ceilalţi acţionari, înregistraţi până la data de 12 august, ar putea subscrie acţiuni la un preţ egal cu valoarea nominală, proporţional cu cota deţinută (aproape 30 acţiuni la una deţinută).

Dacă ceilalţi acţionari nu vor subscrie în totalitate acţiunile emise, acestea vor fi vândute celor interesaţi printr-o ofertă publică primară, la un preţ mai mare decât cel la care au putut fi subscrise de către deţinătorii drepturilor de preferinţă.

Conducerea Oltchim este în conflict cu al doilea acţionar al companiei, grupul german PCC SE, care l-a acuzat pe directorul general al producătorului de îngrăşăminte, Constantin Roibu, de prezentarea unei strategii de dezvoltare bazată pe date eronate şi de lipsă de transparenţă, cu câteva luni inainte de privatizare.

Oltchim a înregistrat în primul trimestru al acestui an pierderi de 3,64 milioane lei, faţă de câştigurile înregistrate în intervalul echivalent al anului trecut, de 5,67 milioane lei.

Afacerile companiei s-au cifrat la 467,48 milioane lei în primul trimestru al anului curent, fiind cu 3,46% mai mari decât în perioada similară a anului trecut, când acestea au fost de 451,8 milioane lei.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat în 323,6 milioane acţiuni cu o valoare nominală de 0,10 lei. În structura acţionariatului Oltchim, AVAS deţine 53,26% din capital, grupul german PCC SE controlează 12,9%, iar SIF Oltenia are o participaţie de 5,93%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb