Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că riscul de contractare a Covid-19 este mai crescut în cazul persoanelor care consumă alcool şi a recomandat autorităţilor din întreaga lume să încerce să limiteze accesul la acesta în perioada de izolare, relatează CNBC.
OMS a spus că mai multe boli transmisibile şi nestransmisibile care pot face o persoană mai vulnerabilă privind contractarea de Covid-19 sunt asociate consumului de alcool.
"Oamenii ar trebui să reducă la minim consumul de alcool oricând, dar mai ales în timpul pandemiei de Covid-19", a transmis organizaţia.
În plus, a mai avertizat că alcoolul poate accentua problemele de sănătate mintală şi de comportament, mai ales în ţările în care autorităţile au impus măsuri stricte de distanţare socială.
OMS a atenţionat şi asupra "miturilor periculoase" potrivit cărora consumul în cantităţi mari de alcool tare poate ucide coronavirusul.
"Nu îl ucide", a infirmat organizaţia, adăugând că, dimpotrivă, poate cauza probleme serioase de sănătate, inclusiv decesul.
Aproximativ 3 milioane de decese înregistrate anual sunt atribuite consumului de alcool.
1. Grozav...
(mesaj trimis de anonim în data de 16.04.2020, 18:09)
Acum vine și prohibiția...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.04.2020, 15:20)
Daca punem in palma alcool de 70 de grade si vom face absorbtie nazala atunci Coronavirus va fi ars...apoi stingem arsura cu o bere Corona ce contine bacili anti-coagulare creier.
Cum adica nu este bun alcoolul ?