OMV anunţă prima extracţie de petrol din câmpul Maari

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 26 februarie 2009

Cel mai mare câmp petrolifer din Noua Zeelandă a trecut într-o etapă importantă

Investiţiile demonstrează nivelul ridicat de implicare în regiune

OMV îşi consolideză poziţia în explorarea marină (off-shore)

OMV, grupul energetic lider din centura de creştere europeană, anunţă prima extracţie de petrol din Maari, cel mai mare câmp petrolifer din Noua Zeelandă, aflat la 80 km de coasta sudică din Taranaki, operat de OMV Noua Zeelandă în parteneriat cu Todd Energy, Horizon Oil International Ltd şi Cue Taranaki Pty Ltd. Se estimează că în 10-15 ani, câmpul din Maari va produce în jur de 50 milioane de barili de petrol. Maximul producţiei, de aproximativ 30.000 bbl/zi, se aşteaptă a fi înregistrat în jur de 2010.

Helmut Langanger, membru al Comitetului Executiv al OMV, responsabil de Explorare şi Producţie, a declarat: "Cel mai mare câmp petrolifer din Noua Zeeelandă a trecut într-o etapă importantă, acum, când pentru prima dată, ţiţeiul curge prin instalaţiile de producţie permanentă. Acest câmp are potenţialul necesar pentru a face din OMV cel mai mare producător de hidrocarburi lichide din Noua Zeelandă."

Prima extracţie de petrol marchează 25 de ani de la descoperirea câmpului Maari. La acel moment, adâncimea apei, distanţa faţă de la mal şi textura ceroasă a ţiţeiului însemnau că exploatarea la costuri rezonabile nu era posibilă.

"Suntem foarte încântaţi că am ajuns în acest punct", a declarat Directorul General OMV Noua Zeelandă, Steve Hounsell.

Sondele de petrol au fost plasate pe platforma Maari încă din noiembrie anul trecut, pentru a fora opt sonde, cinci de producţie şi trei pentru injectoare de apă. Două sonde au fost finalizate, cea de-a doua fiind în etapa de instalare a mecanismelor de producţie. Celelalte sonde vor deveni funcţionale în următoarele luni.

În următoarele două săptămâni se vor face teste de producţie, transport şi depozitare. Nava Raroa este pregătită să susţină activitatea de producţie. Nava este ancorată la 1,5 km de la platforma Tirotiro Moana.

Rolul Raroa este de a separa petrolul de gaze şi apă, oferind temporar spaţiu de depozitare până la sosirea tancurilor petroliere care transferă ţiţeiul la rafinării. Steve Hounsell a declarat că dezvoltarea platformei Maari şi producţia aferentă sunt foarte importante pentru Taranaki şi Noua Zeelandă.

Dezvoltarea câmpului, încluzând forarea următoarelor sonde, se preconizează a fi finalizată până la sfârşitul celui de-al treilea trimestrul al acestui an.

Portofoliu internţional echilibrat de E&P

OMV deţine un portofoliu internaţional echilibrat de E&P în 20 de ţări, organizat în jurul a şase regiuni-cheie, şi anume CEE, Africa de Nord, Europa de Nord-Vest, Orientul Mijlociu, Australia/Noua Zeelandă şi Rusia/regiunea Caspică. Volumul producţiei zilnice OMV este de aproximativ 317.000 bep/zi, iar rezervele companiei la sfârşitul anului 2008 atingeau aproximativ 1,2 miliarde bep.

OMV În Noua Zeelandă

OMV activează în Australia/Noua Zeelandă, una din cele şase regiuni-cheie de Explorare şi Producţie, încă din anul 1999. OMV are birouri atât în Perth, Australia, cât şi în Wellington, Noua Zeelandă. Activităţile OMV din Noua Zeelandă sunt gestionate de 56 de angajaţi la Wellingtom şi de echipa de proiect Maari din Perth şi New Plymouth. În Noua Zeelandă, OMV deţine participaţii în 10 licenţe de explorare şi 3 licenţe petroliere miniere.

SC OMV Romania Mineraloel s.r.l.

OMV România Mineraloel este prezentă în România din anul 1998, având sediul în Bucureşti şi funcţionând ca o sucursală deţinută în totalitate de OMV, grupul lider în industria de petrol şi gaze din Europa Centrală.

OMV România are 79 de angajaţi şi a creat aproximativ 2.000 de locuri de muncă prin reţeaua celor 77 de staţii care reprezintă o cotă de piaţă de 9% în sectorul distribuţiei de carburanţi.

OMV este lider pe piaţa din România în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor sale şi a introdus conceptul staţiilor de distribuţie carburant ca centre multifuncţionale de servicii. Portofoliul de produse şi servicii al staţiilor OMV este unic în România şi include 76 de restaurante şi magazine VIVA, precum şi sisteme performante de spălare a maşinilor, servicii inovatoare de transfer de numerar şi plată a ratelor bancare.

OMV a fost prima reţea ecologică din România şi singura reţea care utilizează aditivi pentru toţi carburanţii, fiind şi prima companie care a comercializat carburanţii Euro 3, Euro 4 şi Euro 5, motorina de înaltă calitate produsă special pentru sezonul de iarnă - OMV Alpin Diesel şi carburantul cu cifra octanică 100 - OMV Carrera 100.

OMV Aktiengesellschaft

Cu vânzările grupului de 25,54 miliarde euro şi o forţă de muncă de 41.282 de angajaţi în 2008, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursă. În calitate de grup lider în industria de petrol şi gaze din Europa Centrală, OMV activează în 13 ţări în domeniul Rafinare & Marketing (R&M). În domeniul Explorare & Producţie (E&P), OMV activează în 20 de ţări pe cinci continente. În domeniul gaze şi energie (G&P), OMV vinde aproximativ 13 miliarde m3 de gaze naturale pe an. Prin centrul de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, OMV transportă anual aproximativ 66 miliarde m³ de gaze naturale. Centrul de gaze naturale OMV (Central European Gas Hub) este printre primele trei din Europa.

OMV este cel mai mare grup de petrol şi gaze din Europa Centrală, având rezerve de petrol şi gaze de aproximativ 1,2 miliarde bep, o producţie zilnică de aproximativ 317.000 bep şi o capacitate anuală de rafinare de aproximativ 26 milioane tone. În prezent, OMV deţine 2.528 de staţii de distribuţie carburant în 13 ţări. Cota de piaţă a grupului în segmentul de rafinare şi marketing în regiunea Dunării este în prezent de 20%.

OMV şi-a întărit poziţia de lider de piaţă în zona centurii de dezvoltare europeană prin achiziţionarea a 41,58% din Petrol Ofisi, compania turcească lider în segmentul comercial şi de vânzări.

În iunie 2006, OMV a înfiinţat OMV Future Energy Fund, o sucursală deţinută în totalitate, pentru a susţine proiecte de energie regenerabilă cu peste 100 milioane de euro, începând astfel transformarea dintr-un grup de petrol şi gaze naturale într-un grup energetic al cărui portofoliu să includă şi energie regenerabilă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb