OMV Petrom va investi anul viitor 800 milioane euro în explorare şi producţie

(F.A.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 iunie 2010

OMV Petrom (SNP) va investi anul viitor 800 milioane euro în explorarea şi producţia de ţiţei şi gaze, sumă mai mare comparativ cu anii precedenţi, a declarat, ieri, şeful diviziei de proiecte şi inginerie din companie, Gabriel Selischi, citat de Mediafax.

"Anul trecut Petrom a investit în total circa un miliard de euro, din care aproape 60% în explorare şi producţie. În 2010 şi 2011 vrem să mărim nivelul investiţiilor pentru explorare şi producţie", a spus Selischi, într-o conferinţă organizată de Petroleum Club.

În luna mai, OMV Petrom a anunţat că are nevoie de investiţii de peste un miliard de euro anual pentru dezvoltare, până în 2015.

Petrom contribuie în proporţie de 60% la producţia acţionarului majoritar OMV din Austria, de 317.000 barili echivalent petrol pe zi, şi deţine peste 70% din rezervele dovedite de hidrocarburi ale grupului austriac, care totalizează 1,188 miliarde barili echivalent petrol.

Selischi a adăugat, citând un studiu realizat de un ins­titut american, United States Geological Survey, că potenţialul de explorare a gazelor în România este de 110 miliarde metri cubi, nivel care poate acoperi cererea pentru mai puţin de zece ani, dacă se menţine nivelul actual al producţiei.

Romgaz a asigurat anul trecut 50,71% din producţia de gaze la nivel naţional, respectiv 5,78 miliarde de metri cubi, urmat de OMV Petrom, cu 46,88%. OMV Petrom estimează pentru acest an o producţie de gaze de 5,135 miliarde metri cubi de gaze naturale, în scădere cu 2,5% faţă de nivelul din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb