OMV Petrom va introduce conceptul de benzinării mobile, ce va fi aplicat pentru prima oară la nivelul grupului în cadrul celor 10 staţii de alimentare care vor fi deschise pe autostrăzile A1 şi A2, după câştigarea licitaţiei organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
"Prin extinderea reţelei de distribuţie în puncte cheie de pe autostrăzi, suntem mai aproape de clienţi, oferindu-le accesibilitate şi confort. Suntem mândri că prima staţie pentru cei care intră în România, pe autostrada Nădlac-Arad va fi una sub brandul Petrom. Noile staţii mobile răspund nevoilor variate ale oricărui şofer, oferind atât carburanţi, cât şi o gamă largă de produse non-oil", declară Adrian Nicolăescu, retail manager in cadrul OMV Petrom.
Noile staţii mobile sunt de tip modular, prefabricat. Ele vor fi transportate şi amplasate în punctele în care vor funcţiona, fără a necesita lucrări suplimentare de construcţie şi amenajare. Termenul estimat pentru punerea în funcţiune a celor 10 staţii este trimestrul patru, 2015.
Staţiile mobile sunt prevăzute cu o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin. Fiecare staţie va fi dotată cu 3 pompe, din care una de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor.
Clienţii vor putea opta la pompa pentru unul dintre cele 4 tipuri de carburanţi disponibili în reţeaua Petrom: benzină standard, benzină Extra 99, motorină standard sau motorină Extra.
O staţie poate asigura alimentarea a circa 1.500 de vehicule pe zi.
Cele 10 staţii vor fi amplasate în 5 locaţii de pe autostrăzile A1 şi A2, câte una pe fiecare sens, după cum urmează: Autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26; Autostrada Lugoj-Deva (A1), km 21; Autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 20; Autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 76; Autostrada Medgidia-Constanţa (A2), km 186.
OMV Petrom are o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Între 2005-2014, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect şi indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 4,5%.