One United Properties îşi extinde portofoliul destinat închirierilor prin achiziţionarea unei noi clădiri de birouri

F.D.
Piaţa de Capital / 27 iulie 2022

One United Properties îşi extinde portofoliul destinat închirierilor prin achiziţionarea unei noi clădiri de birouri

One United Properties, investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, anunţă finalizarea achiziţionării unei noi clădiri de birouri, One Victoriei Plaza, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, aceasta este situată în Bucureşti, pe Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 29-31, iar în prezent găzduieşte sediul First Bank. Valoarea tranzacţiei este de aproximativ 28 de milioane de euro.

"2022 este deja un an determinant pentru One United Properties, care marchează tranziţia noastră de la dezvoltator la investitor de top în domeniul imobiliarelor sustenabile pe piaţa din România. Tranzacţia de astăzi este în concordanţă cu strategia noastră de creştere a veniturilor recurente din segmentul comercial, mai ales în contextul în care cererea pentru spaţii de birouri de calitate continuă să crească în Bucureşti. Există o mulţime de oportunităţi pe piaţă pentru achiziţii cheie, precum One Victoriei Plaza. În acest context, demarăm operaţiunea de majorare a capitalului social care ne va permite să continuăm investiţiile strategice, fie că vorbim de achiziţii de terenuri pentru dezvoltări rezidenţiale, ori de active comerciale deja dezvoltate, care vor genera profituri solide pentru acţionarii noştri în următorii ani", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

One Victoriei Plaza are o suprafaţă închiriabilă totală de aproximativ 12.000 mp şi patru niveluri subterane cu 93 de locuri de parcare. Clădirea este închiriată în totalitate către First Bank pentru o perioadă rămasă de 12 ani, cu opţiune de întrerupere după şapte ani. Venitul anual din chirie generat de One Victoriei Plaza este de aproximativ 1,9 milioane de euro şi este indexat cu inflaţia anuală.

Achiziţia One Victoriei Plaza se înscrie în strategia One United Properties de a creşte veniturile recurente din chirii în cifra de afaceri totală generată de companie. În urma acestei achiziţii, portofoliul de birouri al companiei numără 113.000 mp de suprafaţă închiriabilă totală de spaţii de birouri şi include One Tower, One Cotroceni Park Office Faza 1, One Victoriei Plaza, One Herăstrău Office şi One North Gate. Portofoliul de birouri One United Properties va ajunge la o suprafaţă închiriabilă totală de 148.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2 până la sfârşitul anului 2022. Împreună cu portofoliul de retail, care este format în principal din Bucur Obor şi One Gallery, fosta fabrică Ford, portofoliul total al companiei destinat închirierilor comerciale va ajunge la o suprafaţă închiriabilă de aproape 190.000 mp.

Valoarea totală a achiziţiei One Victoriei Plaza este de aproximativ 28 de milioane de euro, din care o componentă de capital propriu se ridică la aproximativ 9 milioane de euro şi un împrumut bancar la aproximativ 19 milioane de euro, acordat de Garanti Bank pentru 15 ani. Împrumutul va fi utilizat pentru rambursarea împrumuturilor scadente, datorate foştilor acţionari ai clădirii achiziţionate.

"Garanti BBVA este un susţinător activ al comunităţii de afaceri din România. Astfel, ne bucură să fim alături de One United Properties într-una dintre cele mai importante tranzacţii din acest an de pe piaţa de birouri din România. Acest demers arată încrederea pe care o acordăm planurilor îndrăzneţe de dezvoltare ale companiei One United Properties, pe măsură ce îşi creşte an de an portofoliul de birouri şi retail, menţinându-şi în acelaşi timp poziţia de lider pe sectorul imobiliar rezidenţial", a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA.

Veniturile care urmează să fie generate de One Victoriei Plaza nu au fost incluse în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2022 aprobat în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, care a avut loc în aprilie 2022, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb