ONU: Coreea de Nord respinge concluziile AIEA privind programul său nuclear

G.U.
Internaţional / 12 noiembrie 2020

Coreea de Nord respinge concluziile AIEA privind programul său nuclear

Coreea de Nord a respins, ieri, la Adunarea Generală a ONU, raportul anual al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), pe care a acuzat-o de încălcarea dreptului internaţional, numind agenţia ONU o "marionetă' în mâinile occidentalilor, transmite AFP, conform Agerpres.

"Delegaţia nord-coreeană respinge categoric" acest raport, a declarat ambasadorul nord-coreean la ONU Kim Song."Lipsită de imparţialitate şi obiectivitate pentru o organizaţie internaţională, AIEA este doar un instrument politic al ţărilor occidentale", a adăugat el.

"Coreea de Nord nu va avea niciodată relaţii cu AIEA atât timp cât îi lipseşte imparţialitatea şi obiectivitatea (...) şi va rămâne o marionetă ce dansează pe ritmul forţelor ostile" Phenian-ului, a insistat diplomatul nord-coreean.

Anterior, directorul general al AIEA Rafael Mariano Grossi afirmase că "activităţile nucleare ale Coreei de Nord rămân un motiv de îngrijorare serioasă".

"Continuarea programului nuclear al ţării este o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate şi este profund regretabilă. Solicit Coreei de Nord să pună în aplicare pe deplin obligaţiile definite prin rezoluţiile Consiliului de Securitate" a adăugat Grossi.

În 2003, Coreea de Nord a părăsit Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare. Inspectorii AIEA nu mai au voie să pătrundă pe teritoriul acestei ţări devenită între-timp o putere nucleară, notează sursa citată.

În timpul întâlnirii istorice cu preşedintele american Donald Trump, în iunie 2018, la Singapore, liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să colaboreze în vederea unei "denuclearizări completă" a peninsulei coreene. Însă, în absenţa unor progrese concrete, scepticismul a crescut în privinţa intenţiilor reale ale liderului nord-coreean de acţiona în sensul concretizării acestui angajament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb