OPEC reduce prognoza de creştere a cererii de petrol

S.B.
Materii Prime / 13 august

OPEC reduce prognoza de creştere a cererii de petrol

OPEC şi-a redus luni prognoza privind creşterea cererii globale de petrol în 2024, invocând aşteptări mai mici pentru China, o reducere care evidenţiază dilema cu care se confruntă grupul mai larg OPEC+ în creşterea producţiei în octombrie, informează news.ro.

Aceasta este prima reducere a prognozei OPEC pentru 2024 de când a fost făcută în iulie 2023 şi vine după ce semnalele crescânde că cererea din China a fost sub aşteptări din cauza scăderii consumului de motorină şi a crizei din sectorul imobiliar, care frânează economia.

Într-un raport lunar publicat luni, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a declarat că cererea mondială de petrol va creşte cu 2,11 milioane de barili pe zi în 2024, în scădere faţă de creşterea de 2,25 milioane bpd estimată luna trecută.

Există o mare împărţire în previziunile de creştere a cererii pentru 2024, din cauza diferenţelor referitoare la China şi a ritmului de tranziţie a lumii către combustibili mai curaţi.

OPEC este încă în fruntea estimărilor industriei şi are un drum lung de parcurs pentru a se potrivi cu viziunea mult mai scăzută a Agenţiei Internaţionale pentru Energie.

OPEC a declarat că creşterea cererii din acest an a fost încă peste media istorică de 1,4 milioane bpd observată înainte de pandemia de COVID-19 din 2019, care a provocat o scădere a utilizării petrolului, şi că cererea de călătorii de vară va rămâne robustă.

În raport, OPEC a redus, de asemenea, estimarea de creştere a cererii pentru anul viitor la 1,78 milioane bpd, de la 1,85 milioane bpd anterior, tot la vârful aşteptărilor industriei.

Preţul petrolul a atins săptămâna trecută cel mai scăzut preţ din acest an, aproape de 75 de dolari pe baril, din cauza preocupărilor legate de cererea chineză şi de o posibilă recesiune în SUA. Preţurile au fost constante după publicarea raportului, tranzacţionându-se la peste 80 de dolari pe baril.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. China a ajuns ca 50% din noile inmatriculari de autovehicule sa fie BEV, adica nu folosesc carburanti...raportat si la situatia economica, unde tot mai multe firme occidentale se relocheaza, "aşteptările mai mici pentru China" vor deveni noua normalitate:-)...Mariti pretul ca maritul productiei e o iluzie:-)...oricum astia cu masini ICE ne-au spus ca nu e o problema pentru ei, "cativa banuti la litru":-)

    1. Pretul petrolului este influentat de evolutia economica. Chinezii au adoptat BEV pentru că au energie verde din plin, cărbune. :

      OPEC încearcă să țină producția sub control, dar sunt mulți săraci obligați să... vândă. : 

      Cum ar fi Rusia!

      Care a depășit în fiecare lună din 2024 cota de producție asumată în OPEC! 

    Producție mare, cerere mică dar prețul sare de la 76 la 82 fără nici un motiv.

    Conflictul din Orient e o scuză jalnică. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb