România nu are o legislaţie specifică pentru a sancţiona firmele ruseşti

OPINIE: România nu are o legislaţie specifică pentru a sancţiona firmele ruseşti

VALENTIN IONESCU
Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 1 martie 2022

VALENTIN IONESCU

România nu are o legislaţie specifică cu privire la aplicarea de sancţiuni firmelor străine care ţin de statul supus sancţiunilor economice, în caz de agresiune militară, atacuri teroriste, alte situaţii care pun in pericol securitatea naţională.

Avem nevoie fie de o lege specială, fie de modificarea legislaţiei în vigoare astfel încât să se reglementeze:

a) retragerea licenţelor/autorizaţiilor de funcţionare;

b) punerea sub sechestru al tuturor activelor financiare şi industriale (stocuri, utilaje, mărfuri etc) pentru alte situaţii decât cele prevăzute în codul de procedura fiscală sau în legislaţia penală;

c) monitorizarea conducerii firmelor supuse sancţiunilor;

d) schimbarea conducerii acestor firme şi eventual puse sub un consiliu de supravgehere;

e) naţionalizarea, că ultima măsură.

Din punctul meu de vedere în faza actuală toate firmele ruseşti trebuie să fie puse sub un regim de sechestru special, altele ar trebuie să aibă licenţă retrasă, iar cele din industria metlurgică naţionalizate şi apoi privatizate cu firme din România, Uniunea Europeană sau alte state NATO. Industria metalurgică joacă un rol foarte importnat în producţia militară.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Daca nu avem legislatie sa le sanctionam atunci nu le sanctionam fiindca ne afecteaza si pe noi.Noi trebuie sa ne vedem in primul rand de interesul nostru,nu trebuie sa livram arme,nu trebuie sa permitem tranzitarea armelor,noi nu ne comparam cu germanii si alte popoare din vest,nu ne permitem luxul asta!

    1. noi nu ne comparam cu germanii si alte popoare din vest,nu ne permitem luxul asta! - adica sa facem afaceri mari cu rusii.

      Așa este !!Aveti dreptate. Este suficient ca trebuie sa facem fata valului de refugiați , sa i hrănim când noi abia mai avem bani de mâncare după ce plătim gazele și lumina. Noi nu trebuie sa trimitem arme și sa i sancționăm pe ruși noi ca nu suntem in măsura ! Sa le trimitem medicamente, apa , paturi ucrainienilor și sa i ajutam când ajung la noi. Este suficient!

    Daca nu are, sa copieze una, nu necesita efort intelectual.

    Nu stiu daca este cazul sa provocam si mai mult delirantii de la Moscova.Unui om aflat in delir nu-i poti cere sa fie rational,este ca si cand i-ai cere unui om care a facut infarct sa se ridice de pe jos si sa mearga la spital.In cazul unui atac nuclear noi vom fi primele tinte,asa,ca sa dea un exemplu,nu Parisul,nu Londra,nu Amsterdam sau vreun oras din SUA.Si nimeni nu va zice nimic si nu ne va sari in ajutor.Mai marii nostri politicieni trebuie sa stie ca nici nu vor avea timp sa fuga.

    Romania trebuie sa fie foarte atenta la ce face... Ucraina nu I a iubit niciodata pe romani ba I a umilit pe cei din Bucovina si Cernauti... E treaba lor cu rusii ca sunt neamuri, nu trebuie sa ne bagam noi intre ei. Ei se impaca si noi cadem de fraieri... Sa ne vedem noi de ale noastre..

    1. trol rus

      Noi tinem in primul rand cu poporul roman,ii ajutam pe ucrainieni in limita posibilitatilor si asa facem destul pentru ei,ei nici nu ne-ar fi bagat in seama,asta este,dar daca ai obiectii,du-te in Ucraina si lupta ca voluntar ,Zelenski te asteapta.Noi sa ne umilim si sa ne mai punem si securitatea nationala in pericol,el a stat cu coada pe sus ,nu a respectat tratatul de la Minsk,nu a ascultat nici de francezi,nici de germani.Ucrainienii nu mai au acum nimic de pierdut,noi da,crezi ca lui Putin ii pasa daca arunca o bomba nucleara in Romania?Ii va face chiar placere si nimeni nu va risca pentru noi.

      Aveti dreptate.

    România face destule. Deocamdata nu suntem în război cu ei și nu văd de ce am merge prin bălării gen naționalizări.

    Lumea așa se agită de zici că ne-au atacat direct pe noi. Pericolul există dar nu ne putem pierde capul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb