OPINII De ce să nu profiţi de canibalizarea operatorilor telecom?

Cristian Dogaru
Ziarul BURSA #Companii / 29 noiembrie 2018

De ce să nu profiţi de canibalizarea operatorilor telecom?

Migrarea de la un operator la altul îţi poate aduce facturi mai mici, accesul la platforme de streaming drept bonus ori televizoare, telefoane sau tablete gratis. De gustibus.

Ai un contract de furnizare a serviciilor de televiziune, internet fix (poate şi mobil) şi telefonie fixă de la un singur operator? Dacă eşti relativ nemulţumit de servicii trebuie să ştii că poţi obţine nişte bonusuri nesperate dacă te muţi (sau ameninţi să o faci) la concurenţă. În cazul meu, dorinţa declarată de a pleca de la UPC la Digi îmi adusese la un moment dat un contract în valoare de numai 50 de lei pentru un pachet ce includea TV cu număr maxim de programe, internet de 150 MBs şi telefonie fixă cu 1.000 de minute incluse. Pentru fidelizare. Ei bine, la expirarea contractului pe 2 ani am decis, pentru că oricum plăteam încă un abonament TV la Digi (pentru programele mai bogate de sport), că ar fi cazul să mă mut şi cu internetul şi telefonia fixă la Digi şi să renunţ la UPC. Prompt, mi s-a furnizat o contraofertă din partea UPC: internet de 500 MBs (deci de 3 ori mai rapid) şi un modem mai inteligent inclus (cu două benzi de frecvenţă, pe 2,4 şi 5 GHz). Din păcate, internetul era mai rapid doar pe fir şi pe unicul echipament din casă ce putea fi conectat pe banda de 5 GHz (un tv box) aşa că am hotărât în final să migrez totuşi la concurenţă.

Calculul meu era simplu, decât 2 facturi-de 50 de lei (UPC) şi 24 de lei (televiziunea de la Digi)-mai bine una singură de aproximativ 55 de lei (televiziunea, internetul şi telefonia fixă de la Digi) bazându-mă pe ideea că oricum nu prea foloseam telefonia fixă şi mă puteam limita la cele 100 de minute incluse de la Digi renunţând la cele 1.000 oferite de UPC. Mă felicit pentru faptul că am căutat pe portalurile de anunţuri un agent Digi care să vină la domiciliu, din comoditate, şi nu am mers la un centru RCS&RDS pentru că în acest fel am aflat de un mic cârlig de marketing. Clienţii care veneau de la concurenţă aveau beneficii suplimentare celor oferite clienţilor noi (6 luni de abonament redus cu 50%). Ei bine, dacă plecam de la UPC sau Telekom şi demonstram asta cu o factură, Digi imi dădea de ales între un televizor HD cu diagonală de 80 cm (Samsung sau Philips) cu o rată de 1 leu pe lună timp de 2 ani inclusă în factură, o tabletă gratis ori un laptop cu procesor i3 la o rată lunară de 30 de lei (deci 660 lei până la finalul contractului), telefoane gratis (un Huawei Y6 parcă) etc. Nu reţin toate ofertele pentru că am ales-o repede pe cea cu televizorul. Îmi amintesc că în urmă cu aproximativ 2 ani UPC oferea la rândul său vouchere de 1.000 lei clienţilor noi, la un abonament uşor crescut ca preţ, astfel încât per total ieşeai oricum în câştig, iar la un Black Friday a venit cu oferte pentru console de gaming cu rata inclusă în factură. Iar în acest an, tot de Black Friday, aveai parte de pachete complete la numai 59 lei/luna plus acces la serviciul HBO Go. Foarte recent, Telekom a venit la randul său cu oferta de iarnă care include televiziune şi internet la 5 euro fiecare plus 6 luni de acces gratuit la serviciul de streaming Netflix. Evident, tot pentru clienţi noi.

Concluzia? Canibalizarea operatorilor telecom este un lucru bun pentru clienţii care ştiu să îşi vândă scump pielea (iar când migrează de la concurenţă pot avea parte de bonusuri suplimentare, cum arătam mai sus). Nu trebuie decât să-şi arate disponibilitatea de a face naveta de la unul la altul, din doi în doi ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb