OPINII Pe cine (mai) sperie valul patru?

Cristian Dogaru
Ziarul BURSA #Miscellanea / 24 iunie 2021

În condiţiile în care numărul de noi infectări s-a redus în România la sub 100 zilnic, iar numărul vaccinărilor cu prima doză a scăzut, la rândul său, la sub 10.000 pe zi, tot mai multe voci încearcă să ne convingă că răul nu a trecut, ba, mai mult, ne pândeşte amplificat sub forma valului patru al pandemiei, după modelul Indian. Iar recrudescenţa cazurilor noi din Marea Britanie sau Rusia ar demonstra acest fapt.

În primul rând, dacă ne uităm în graficele Worldometer la situaţia din UK, observăm că s-a ajuns la un număr de peste 11.000 de cazuri zilnice, în condiţiile în care în aprilile aveam situaţia fericită - cu 2.000 de cazuri pe zi. Pare o creştere agresivă, dar să nu uităm că maximul valului 3 din UK a fost la începutul lui ianuarie, când se depăşeau 65.000 de cazuri zilnice. Nu acelaşi lucru se poate spune despre mortalitate, care a rămas scăzută din aprilie şi până acum, cu 20-30 de morţi pe zi. Or, la o creştere de 5 ori a numărului de noi cazuri începând din aprillie, rămânerea pe loc a numărului de decese denotă că ne confruntăm totuşi cu o formă mai puţin agresivă a bolii, fapt confirmat de altfel şi prin declaraţiile oficiale. "Dureri de cap, inflamaţie a gâtului şi un nas care curge sunt cele mai dese simptome ale variantei Delta (indiene) a coronavirusului, cea care a devenit dominantă în multe ţări, precum Marea Britanie, scria The Guardian la mijlocul lunii. Datele colectate în Regatul Unit de aplicaţia Zoe, în care utilizatorii introduc simptomele lor de Covid-19, arată că tulpina Delta descoperită mai întâi în India se simte ca o "răceală urâtă", spunea Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King's College London, şeful colectivul de cercetători ce efectuează un studiu în acest sens, citat de publicaţia britanică. Cu alte cuvinte, varianta Delta nu e chiar iadul pe pământ, ar putea aduce totuşi o formă mai uşoară a bolii, cam ca o răceala urâtă, cum afirma cercetătorul britanic.

De ce a fost însă atât de agresivă acasă, în India? India scăpase relativ ieftin până la finalul anului trecut, cu un singur val mai consistent, la mijlocul lui septembrie 2020, când numărul maxim de noi infectari zilnice se apropiase de 100.000. E un număr care pare mare, mai ales în comparaţie cu România, care experimentase la rândul său un vârf de peste 10.000 de noi cazuri zilnice în noiembrie 2020 (valul doi), dar să nu uităm că vorbim totuşi de o ţară cu o populaţie de aproape 70 de ori mai mare (1,39 miliarde). Valul doi, cel care stă la originea variantei Delta, a venit în India între martie şi mai 2021, cu vârfuri de 400.000 noi cazuri pe zi. Dacă păstram proporţiile şi împărţim la 70, celebrul val doi din India ar fi uşor sub valul trei din România, care aducea aici vârfuri de 6.600 de noi cazuri zilnice de Corona în martie. Dar cifrele mari exercită o anumită fascinaţie, mai ales când nu facem toate comparaţiile posibile.

Vârfurile înregistrate de numărul zilnic de morţi au fost în jur de 5.000 în cazul valului doi din India, de 4 ori mai mulţi decât în cazul valului unu din această ţară, proporţional deci cu creşterea numărului de cazuri. Cu alte cuvinte, nici aici valul doi, cel după care a început să se vorbească de varianta Delta, nu a fost mai mortal decât primul val, din perspectiva raportării numărului de morţi la cel de infectaţi. Cei 5.000 de morţi din India ar echivala cu o valoare de 70 de morţi pe zi în România, or la noi în ţară, în timpul vârfului valului trei, am avut între 200 şi 240 de morţi pe zi. Şi mai înregistrăm încă şi acum morţii restanţi.

Trăgând linie, având în vedere că celebrul val doi din India a fost mai blând decât valul trei din România, păstrând raportul dintre cele două populaţii (val trei din România ce a fost la rândul sau sub valul doi, cel din perioada alegerilor), şi că simptomele variantei Delta aduc mai degrabă cu o răceala urâtă şi aşa rămân pentru foarte mulţi, de ce să ne facem griji de pe acum pentru un nou val din toamnă, mai ales că o parte a populaţiei s-a vaccinat între timp şi că o bună parte este deja imunizată natural? Nu vom fi ocoliţi probabil de un val patru, dar în mod foarte previzibil acesta va fi semnificativ sub ce am experimentat deja, o ultimă haltă în calea despărţirii definitive de acest virus apărut ca din senin, într-un laborator oarecare.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. E simplu, fara a se induce frica, nu se vaccinează nimeni. Frica păzește pepenii teroarea sta la baza regimurilor totalitare.

    1. ...

      ...

    Paza bună trece primejdia rea. Asta nu înțeleg jurnaliștii de duzină și labilii psihici conspiraționiști ce au găsit în această publicație mediul ideal pentru exprimarea psihozelor lor.

    Nici din greșeală nu mai intru pe site-ul vostru. Va las cu nebunii voștri obsceni, cu ocultele lor și ale voastre și cu bancherii prevestitori și aducători de ploaie.

    1. Israelul a raportat 1:5000 miocardite la tinerii din grupa 15-30 de ani.

      Apoi au raportat si "Israeli researchers have found that the Pfizer COVID-19 vaccine increases the chance of developing the rare blood disease thrombotic thrombocytopenic purpura (TTP), the country's Shamir Medical Center said Monday.", un sindrom autoimun rezultat in urma vaccinarii cu Pfizer.

      Psihoze sau efecte adverse? OMS nu recomanda vaccinarea copiilor. Scrie la ei pe site. Du-te si citeste. 

      ...

      pai asta e, ca nu prea pare rea primejdia

      ...

      ...

      Postacul vaccinist o sa urasca asta. Sefii lui prosti din Ministerul Sanatatii incalca recomandarile OMS.

      "More evidence is needed on the use of the different COVID-19 vaccines in children to be able to make general recommendations on vaccinating children against COVID-19."

      OMS nu recomanda vaccinarea copiilor decat daca au boli grave. 

      In a report submitted today to the Israeli Ministry of Health, they conclude that between one in 3000 and one in 6000 men ages 16 to 24 who received the vaccine developed the rare condition.

      Miocardita este extrem de rară. 

      Most patients who experienced heart inflammation spent no more than four days in the hospital and 95 per cent of the cases were classified as mild, according to the study, which the ministry said was conducted by three teams of experts. 

      Cei mai mulți din cei foarte puțini cu miocardită nu petrec mai mult de 4 zile la spital. 

      "The efficacy of the vaccine outweighs the risk." Nachman Ash, Israel's pandemic-response coordinator  

      Beneficiile vaccinului surclasează riscurile - coordonatorul israelian ale măsurilor anti-pandemice 

      Even if a link between myocarditis and the vaccine holds up, the condition is usually mild, requiring treatment only with anti-inflammatory drugs, whereas COVID-19 infection can also cause serious disease and long-term side effects, even in young people. 

      Chiar dacă cineva dezvoltă miocardita (deși sunt șanse foarte mici - vezi citatul anterior) aceasta nu este gravă și se poate trata cu medicamente anti-inflamatorii. Infecția COVID-19 este însă foarte periculoasă și poate cauza efecte secundare de durată chiar și în rândul tinerilor. 

      Uite postacii analfabeti, miocardita la 1 in 3000 . Asa ceva este FARA PRECEDENT in istoria vaccinurilor omenirii. Patru zile spitalizare????? Plus medicatia asociata (pentru ca nu i-au tratat doar cu ceai de musetel).? Daca sunteti in categoria 16 - 24 de ani, aveti riscul mai mare de la vaccin decat de la infectia cu coronavirus.

      OMS NU RECOMANDA vaccinarea copiilor pentru ca scrie chiar OMS ca efectele Covid sunt nule sau nesemnificative. 

       

      Postacule tampit de la 2.7, tu esti de la Ministerul Sanatatii din Romania, niste analfabeti care dau recomandari care sunt contrare Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Citeste asta analfabetule. 

      OMS: "Children and adolescents tend to have milder disease compared to adults, so unless they are part of a group at higher risk of severe COVID-19, it is less urgent to vaccinate them than older people, those with chronic health conditions and health workers. " 

      Guvernul Majestatii Sale recunoaste ca pentru grupa de sub 30 de ani, riscul vaccinului este comparabil sau MAI MARE decat cel al Covid. 

      Sa luam statisticile Guvernului UK.

      Pentru grupa de varsta 20-29, riscul ATI in urma Covid este de 0.8 la 100 000 de persoane, pe cand riscul de tromboza/cheaguri este de 1.1 la 100 000. 

      Riscul de miocardita este si mai mare, practic 30 la 100 000. Riscul miocarditelor la aceasta grupa de varsta este 40 de ori mai mare decat a fi internat la ATI din cauza Covid. 

      Sa repetam aceste statistici oficiale. RISCUL DE A AJUNGE IN SPITAL CU TROMBOZA SAU MIOCARDITA ESTE DE PATRUZECI de ORI MAI MARE DECAT riscul de a ajunge la ATI din cauza Covid la grupa de varsta 20-29. Iar situatia este ca aceeasi la sub 39 ani. 

      Statistica de mai sus a fost facuta de Winton Centre for Risk and Evidence Communication pentru Guvernul UK.

      Aceste date pot fi si mai rele pentru vaccinati pentru ca nu mai sunt actualizate pentru a lua in considerare rata in scadere de imbolnavire.

      "Please note this article dates fr om 7th April 2021. New data fr om the MHRA and falling incidence of COVID-19 in the UK mean that these illustrations are no longer current. We are trying to source the necessary data to be able to up date them." 

      Nu m-am referit la copii. Ți-am arătat clar, cu citate că aberezi, că MINȚI și că ești mai prost decât prevede legea. Toate țările își vaccinează populația stimabile postac, inclusiv Marea Britanie, inclusiv pe cei sub 30 de ani. Ți-am demonstrat că minți. Ce vrei mai mult de atât?

      Aaa... Că nu-ți convine că te-am prins cu minciuna și faci ca trenul în gară asta e partea a doua. Ca să citez un alt mare inteligent în viață: „ghinion”! 

      Ori sunteți troli jegoși ce vor să inducă frica în populație. Ori sunteți proști. Dar totuși, chiar în halul ăsta de proști? 

      Bine v-a zis cel care a comentat la 2. 

      ...

      Guvernul UK arata cu cifre ca nu este recomandabila vaccinarea sub 30 de ani, riscul dat de vaccin fiind mai mare decat cel al bolii. Esti prost sau te prefaci?

      OMS nu recomanda vaccinarea adolescentilor. Esti prost sau te prefaci?

      "Ți-am arătat clar, cu citate că aberezi, că MINȚI și că ești mai prost" Tu esti prost pentru ca se discuta despre grupa de varsta de la 12 la 30 de ani. Deci copii si adolescenti. Esti prost ca noaptea. Un ticalos impotent si mincinos.

       

      "Toate țările își vaccinează populația stimabile postac, inclusiv Marea Britanie, inclusiv pe cei sub 30 de ani." Mai boule, hai ca iti arat eu ce a facut UK. A recunoscut ca a gresit. Uite articol din BBC: "The review prompted the UK government's vaccine advisory group, the JCVI, to recommend that people aged 18 to 29 be offered an alternative vaccine whe reavailable." Dupa ce Guvernul UK a revazut riscurile vaccinului, "a recomandat celor sub 30 de ani sa isi schimbe vaccinul daca au la dispozitie". Dar ce sa vezi, la acea data, 7 apr 2021, se stiau prea putine date despre miocarditele pe care le da Pfizer. Asa ca UK si-a trimis tinerii sa se vaccineze cu Pfizer care da 1:3000 cazuri de miocardita. Adica MAI RAU DECAT ASTRAZENECA. Guvernul UK si-a trimis PROSTII de tineri din lac in put. 

      Ce altceva mai este de discutat cu tine, un troll prost vaccinist platit degeaba de statul roman sa faci propaganda vaccinarii. Idiotule.  

    atata timp cat infectatul nu are nimic , nu intereseaza pe nimeni nr lor . doua sute de morti cu diagnostic covid intr-un an jumate este exact zero .mai multi mor inecati cu sarmale la Craciun .

    au sarit peste tulpina din Brazilia, direct la aia din India. Pe rand, va rog.

    Un editorial semnat în Wall Street Journal de Joseph A. Ladapo și Harvey A. Risch atrage atenția asupra reacțiilor adverse ale serurilor experimentale Covid. O premieră pentru presa mainstream americană, după ce tot WSJ a vorbit deschis despre posibilitatea scurgerii din laborator a noului coronavirus, o teorie respinsă cu vehemență până când un raport american oficial a evidențiat că este plauzibilă.

     

    „Un aspect remarcabil al pandemiei Covid-19 a fost să vedem cum, adesea, ideile științifice nepopulare, de la teoria scurgerii din laborator până la eficacitatea măștilor, au fost inițial respinse, chiar ridiculizate, doar pentru a reapărea ulterior în gândirea generală. Diferențele de opinie au avut uneori rădăcini în dezacordul cu privire la știința de bază. Dar motivația cea mai frecventă a fost de natură politică. 

    O altă răsturnare de mentalitate ar putea fi iminentă. Unii oameni de știință și-au exprimat îngrijorarea că riscurile de siguranță ale vaccinurilor Covid-19 au fost subestimate. Însă politica de vaccinare a respins preocupările lor la periferia gândirii științifice - pentru moment. 

    Într-un interviu acordat Oracle Films și preluat de Dr. Joseph Mercola pe site-ul său și de The Defender, muzicianul Eric Clapton a împărtășit amănunte despre efectele cumplite ale vaccinului Covid asupra sa și despre cât de înstrăinat s-a simțit de prieteni după ce presa centrală l-a criticat pentru că și-a ridicat glasul să spună prin ce a trecut după injecția „miraculoasă”.

    Poveste a, pe scurt: 

    Prima doză de vaccin i-a provocat tremurături, febră și frisoane, lăsându-l „inconștient timp de aproximativ o săptămână”. 

    Cea de-a doua doză a dus la o agravare semnificativă a neuropatiei periferice de care suferea, lăsându-l în „durere și agonie” și incapabil să își folosească mâinile timp de aproximativ trei săptămâni. 

    Clapton a mărturisit că ceea ce îl deranjează cel mai mult legat de răspunsul la pandemie este constrângerea - reclamele de propagandă ale Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie prezentau fotografii ale unor persoane vârstnice bolnave, însoțite de mesaje precum „Privește-l în ochi și spune-i că riscul nu este real”, lucru pe care Clapton l-a numit victimizare. 

    Clapton crede că mulți oameni nu vorbesc din cauza fricii de represalii, dacă se opun discursului oficial - el s-a simțit înstrăinat și a pierdut prieteni din cauza opiniilor sale. 

    Nu aveti a va teme. Patru (4) piloti British Airways au murit la scurta perioada dupa rapelul cu vaccin.

    Pe 28 martie, cotidianul Volkskrant a relatat că EASA (Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației) le recomandă piloților să nu zboare timp de două-trei zile după vaccinarea Covid. 

    Companiile aeriene discută acum despre răspunderea lor și despre ce să facă cu cei vaccinați, deoarece nu este indicat ca aceștia să călătorească cu avionul, pentru că zborul ar prezenta un risc pentru sănătatea lor, informează publicația olandeză Vrij Spreker. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb