Oprinoiu, USR: "Ministrul Fechet să prezinte un plan de măsuri de închidere rapidă a gropilor de gunoi neconforme"

T.B.
Politică / 16 decembrie 2023

Oprinoiu, USR: "Ministrul Fechet să prezinte un plan de măsuri de închidere rapidă a gropilor de gunoi neconforme"

Preşedintele Comisiei pentru mediu din Senat, Aurel Oprinoiu (USR), îi cere ministrului Mediului, Mircea Fechet, să vină în Parlament şi să prezinte un plan de măsuri concrete pentru închiderea rapidă a depozitelor de deşeuri municipale care nu respectă standardele europene de siguranţă, conform agerpres.

Oprinoiu susţine că, din cauza acestor depozite, România a fost obligată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene să plătească 1,5 milioane de euro, relatează sursa citată.

Potrivit agerpres, Oprinoiu transmite: "Îl voi invita pe ministrul Mediului, Mircea Fechet, la Comisia pentru mediu din Senat, să ne explice de ce s-a ajuns în situaţia în care românii nu numai că vor mai suferi de pe urma mirosurilor, dar vor fi şi obligaţi să plătească penalităţi pentru faptul că statul român nu a fost în stare să închidă gropile de gunoi neconforme! De mai bine de 5 ani UE ne atrage atenţia că avem zeci de depozite de deşeuri neconforme şi tot de atâţia ani ministerul şi autorităţile se uită în altă parte. Mircea Fechet trebuie să ne spună ce va întreprinde pentru închiderea rapidă a depozitelor neconforme", a afirmat Oprinoiu, citat într-un comunicat al USR transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit comunicatului USR, în octombrie 2018, CJUE a constatat faptul că România, deşi era obligată, nu a închis 68 de depozite neconforme de deşeuri, care în realitate sunt gropi de gunoi ce nu au autorizaţie de exploatare, ceea ce echivalează cu neîndeplinirea obligaţiilor asumate de România prin aderarea la UE, relatează sursa indicată. Între timp, doar jumătate dintre ele au fost închise, în prezent rămânând 31 de depozite neconforme de deşeuri, sursă de poluare periculoasă şi de mirosuri supărătoare, potrivit agerpres. În România, aproximativ 30.000 de persoane mor anual din cauza poluării, iar datele statistice medicale demonstrează că pierdem 4 ani din viaţă din cauza calităţii scăzute a aerului, informează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnul Barna de la UDMR a avut un mandat lung , a avut fonduri ,sustinerea politica si a fost felicitat si considerat un campion al bunei guvernante ! D Fechet e numai de 6 luni la min mediului ,categoric dupa ce aceasta actiune in instanta era deja demarata ! Sa mai evaluam si dupa ce pleaca de la guvernare ministrii functie de ce lasa in urma ,nu numai sa folosim info din interiorul ministerului pentru lupta politica curenta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb