Opt morţi şi zeci de mii de persoane evacuate în urma inundaţiilor din Filipine

V.G.
Internaţional / 26 decembrie 2022

Opt morţi şi zeci de mii de persoane evacuate în urma inundaţiilor din Filipine

Opt persoane au murit, iar aproape 46.000 au fost nevoite să-şi evacueze locuinţele în Filipine, ţară afectată de inundaţii ample în ziua de Crăciun, au precizat astăzi autorităţile din domeniul apărării civile, potrivit Agerpres.

În plus, 19 persoane sunt date dispărute după o săptămână de precipitaţii sezoniere intense în regiuni din sudul şi estul arhipelagului, potrivit unui bilanţ actualizat.

Paza de coastă a raportat că a oferit ajutor a peste 20 de familii din oraşele Ozamiz şi Clarin, cele mai grav lovite de inundaţii.

''Apele au urcat până la nivelul toracelui în anumite zone, dar ploaia s-a oprit astăzi'', a declarat telefonic pentru AFP un agent pentru protecţie civilă, Robinson Lacre, aflat în oraşul Gingoog. Dintre cele 45.700 de persoane evacuate, 33.000 aveau reşedinţa în Gingoog.

Patru decese, dintre care trei prin înecare, au fost semnalate în oraşele învecinate Jimenez şi Tudela, în sudul ţării.

Alte două persoane, printre care o fetiţă, s-au înecat în oraşele Libmanan şi Tinambac, în estul ţării, au precizat autorităţile pentru apărare civilă.

Două persoane au murit în urma naufragiului ambarcaţiunii de pescuit în care se aflau, din cauza vânturilor violente şi a valurilor mari, în ziua de Crăciun, în largul insulei centrale Leyte, a precizat paza de coastă. Alte şase persoane au fost salvate.

Centrul şi sudul Filipine, ţară unde se produc frecvent catastrofe naturale, au fost lovite de intemperii concomitent cu începutul vacanţei de Crăciun în acest arhipelag cu 110 milioane de locuitori, dintre care numeroşi revin în oraşele natale pentru a-şi revedea familiile de sărbători.

În octombrie 2022, puternica furtună tropicală Nalgae, care a provocat alunecări de teren şi inundaţii pe tot teritoriul ţării, a dus la moartea a cel puţin 150 de persoane.

Filipine se numără printre statele cele mai vulnerabile în faţa schimbărilor climatice. Oamenii de ştiinţă avertizează că intemperiile vor deveni din ce în ce mai puternice pe măsură ce încălzirea globală se accentuează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb