"Ora Guvernului" la care a fost invitat Dâncu, amânată cu două săptămâni

Andrei Stan
Politică / 23 noiembrie 2015

Actualizare 18:48 Laura Chiriac (ALDE): "Cabinetul Cioloş începe cu stângul colaborarea cu Parlamentul României"

În contextul amânării participarii la dezbaterea organizată în Camera Deputaţilor în cadrul "Orei Guvernului", purtătorul de cuvânt al ALDE, Laura Chiriac, afirmă, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că "deşi a promis că va avea o relaţie de dialog permanent cu Parlamentul României, asistăm azi la o primă promisiune încălcată din partea Executivului condus de Dacian Cioloş".

"Interesul pentru proiectele cabinetului Cioloş este cu atât mai mare cu cât succesiunea de programe de guvernare incomplete şi improvizate de pe o zi pe alta de către şeful Guvernului a fost neconvingătoare.

ALDE consideră că amânarea prezenţei unui ministru al cabinetului Cioloş la prima întâlnire cu parlamentarii, în cadrul «Orei Guvernului», reprezintă un start eşuat al unei bune colaborări cu Parlamentul.

Totodată, ALDE lansează un apel în favoarea promovării unui dialog constructiv între principalele puteri ale statului", a declarat Laura Chiriac.

(A.L.)

-------------

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dîncu, va veni în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului" peste două săptămâni, după ce Biroul permanent a aprobat luni această dezbatere, a anunţat secretarul forului legislativ Niculae Mircovici, citat de surse din presă.

"Am avut în Biroul permanent de astăzi două scrisori: una de la Marian Neacşu, liderul de grup de la PSD, şi una de la ministrul Vasile Dîncu referitoare la amânarea "Orei Guvernului" care trebuia să aibă loc astăzi. Biroul permanent a aprobat amânarea cu două săptămâni a acestei activităţi dat fiind faptul că domnul ministru e proaspăt intrat în funcţie, în atribuţii şi pentru clarificarea problemelor, urmând ca astăzi să aibă loc şedinţă normală de analiză a proiectelor de legi şi iniţiative cu propunere de respingere", a declarat Mircovici, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Tema dezbaterii de luni era situaţia contractelor de execuţie prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cadrul legislativ şi bugetul alocat pentru 2015 şi 2016 pe acest program.

În scrisoarea adresată Biroului permanent, Dîncu a cerut amânarea acestei discuţii cu una-două săptămâni pentru a-i da ocazia să se documenteze corespunzător.

"Având un Guvern tehnocrat suntem puşi în situaţia de a nu şti cine e la Putere şi cine e în Opoziţie din punct de vedere parlamentar. Biroul permanent a fost de acord ca pe rând fiecare grup parlamentar să facă în fiecare săptămână o propunere pentru aceste dezbateri şi pentru ministrul ce urmează să fie invitat", a mai afirmat Mircovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb