Orange Fab începe colaborarea cu 4 startup-uri ce au soluţii tehnologice care pot să transforme oraşele României

G.U.
Companii / 24 iunie 2021

Orange Fab începe colaborarea cu 4 startup-uri ce au soluţii tehnologice care pot să transforme oraşele României

Patru startup-uri cu soluţii pentru managementul deşeurilor, cybersecurity, încărcarea trotinetelor electrice şi eficientizarea proceselor de relaţii cu clienţii prin AI intră în acceleratorul Orange Fab ca urmare a selecţiei din programul Cities of the Future, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Lansat pe 17 martie, Cities of the Future şi-a propus să identifice companii tinere care dezvoltă produse ce îmbunătăţesc experienţa oamenilor în oraşe, procesele administraţiilor publice ori care facilitează relaţia dintre cetăţeni şi primării.

Datorită programului de accelerare Orange Fab, startup-urile CityDock, CyberEdu, ECON şi EmailTree.AI vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor şi definitivarea planului de afaceri alături de profesionişti Orange România. De asemenea, vor avea acces în laboratorul Orange 5G Lab, la echipamente şi tehnologii de comunicaţii de ultimă generaţie precum LoRaWAN sau LTE-M şi vor primi susţinere pentru implementarea proiectelor pilot alături de companii şi de autorităţile publice, notează sursa citată.

CityDock - Reţea de staţii smart de încărcare pentru trotinetele electrice

CityDock produce staţii de încărcare pentru trotinetele electrice după un design propriu, patentat. De asemenea, au dezvoltat o aplicaţie mobilă care permite managementul utilizatorilor şi oferă informaţii despre ocuparea staţiilor de încărcare. Soluţia poate fi integrată de primării, hoteluri, companii sau universităţi ce vor să faciliteze soluţii de micromobilitate pentru beneficiarii şi clienţii lor.

CyberEdu - Platformă de predare şi e-learning pentru specialiştii în securitate

CyberEdu acoperă decalajul dintre teorie şi practică în procesul de învăţare a securităţii cibernetice oferind o soluţie alternativă de dezvoltare a abilităţilor practice, concentrându-se pe instruire personalizată în funcţie de competenţe. Odată cu accelerarea digitalizării din ultimul an, securitatea cibernetică a devenit şi mai importantă pentru companii, autorităţi publice şi primării. Misiunea CyberEdu este de a fi un stâlp puternic în creşterea şi îmbunătăţirea abilităţilor de securitate cibernetică la nivel mondial.

ECON - Sistem de management al deşeurilor

Plaforma IoT dezvoltată de clujenii de la ECON eficientizează procesul de colectare a deşeurilor. Prin intermediul senzorilor instalaţi în containere, platforma afişează nivelul de umplere al fiecărui container. Combinând aceste informaţii cu poziţia pe stradă a containerelor, aplicaţia găseşte cele mai eficiente rute pentru colectarea şi livrarea către punctul de procesare a deşeurilor.

EmailTree.AI - Soluţie ce susţine eficientizarea proceselor de relaţii cu clienţii şi suport

EmailTree.AI este o soluţie end-to-end care automatizează scrierea de e-mailuri si reduce timpul de răspuns pentru acestea. Astfel, companiile şi administraţiile publice pot răspunde mai rapid clienţilor şi cetăţenilor. Algoritmul parcurge e-mailurile sau orice fel de solicitări sub formă de text, procesează informaţiile pentru a înţelege diferitele situaţii şi probleme semnalate şi pregăteşte sugestii optime si rapide de răspuns, ce pot fi ulterior îmbunătăţite de operatori.

Alături de Orange şi de partenerii săi, noile startup-uri selectate în Orange Fab vor avea ocazia să participe la evenimentul Cities of the Future Startup Forum în Braşov, în data de 28 iunie, unde vor putea să-şi prezinte soluţiile către potenţialii clienţi din zonă.

Cristian Paţachia, Innovation & Development Manager Orange România, a declarat: "Primăriile şi administraţiile publice funcţionează, la rândul lor, ca nişte companii însă cu nevoi specifice, care să ducă la eficientizarea proceselor, a costurilor şi să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţenilor. Noile startup-uri din Orange Fab îşi propun să aducă soluţii pentru a îmbunătăţi mobilitatea urbană - o cerinţă în oraşele moderne, să răspundă unei nevoi crescute de securitate cibernetică, să uşureze răspunsul la solicitările din partea cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, să îmbunătăţească managementul deşeurilor - o temă foarte importantă pentru oraşele de azi. Dezvoltăm aceste colaborări pentru a oferi sprijin atât comunităţii de startup-uri, cât şi autorităţilor şi companiilor care caută soluţii tehnologice la problemele întâmpinate."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb