Orange şi Vodafone anunţă extinderea proiectului pilot al reţelei comune Open RAN 4G în anumite zone rurale

R.S.
Companii / 22 mai

Orange şi Vodafone anunţă extinderea proiectului pilot al reţelei comune Open RAN 4G în anumite zone rurale

În urma anunţului făcut în octombrie 2023 privind primele apeluri 4G realizate pe o reţea comună Open RAN în România, Orange şi Vodafone anunţă că au extins cu succes proiectul lor pilot în anumite zone rurale din România, incluzând tehnologia RAN virtualizată 2 (vRAN) complet integrată, o inovaţie care o zonă premieră internaţională pentru o reţea operaţională comună (RAN partejat), conform unui comunicat transmis redacţiei.

Aceasta permite realizarea unui acord important spre migrarea în cloud a reţelelor de acces radio, îngrijirea operatorilor de reţele să-şi analizeze mutarea întregii reţele tradiţionale către reţele RAN 2G/4G/5G complet virtualizate, în conformitate cu cerinţele europene, în special în zonele unde închiderea reţelelor 3G a fost făcută sau este iminentă. Virtual reţelelor 2G şi un progres major şi o oportunitate pentru operatori, eliminând obligativitatea unei menţine reţelele 2G tradiţionale dezvoltate pe hardware special, precum şi operarea unor reţele virtualizate 4G/5G ca o reţea suprapusă.

Orange şi Vodafone au putut finaliza această etapă importantă prin parteneriatelor cu furnizorii de top Open RAN. Samsung a furnizat software-ul său special vRAN, care suportă multi-RAT - 2G, 4G şi 5G şi echipamente radio compatibile cu O-RAN. Wind River a furnizat stratul de abstractizare prin Studio Cloud Platform suprapus pe echipamentele hardware necesare pentru implementarea şi scalarea software-ului RAN, în timp ce Dell Technologies a furnizat serverele Dell PowerEdge echipate cu procese Intel şi plăci de accelerare, se menţionează în comunicat.

În ultimele şase luni, ambii operatori au reuşit să acumuleze experienţa operaţională locală în gestionarea unei reţele active Open RAN ce este utilizat în condiţiile reale de funcţionare, fapt ce a contribuit la creşterea încrederii în maturitatea reţelelor virtualizate. Această perioadă de observaţie a permisului de realizare a comparaţiilor cuprinzătoare între Open RAN şi re ţ elele RAN tradiţionale şi a demonstrat o performanţă similară între cele două opţiuni.

Utilizarea Open RAN într-un mediu real le-a permis ambilor operatori să beneficieze de avantajele oferite de această soluţie, precum şi un grad ridicat de automatizare şi un timp redus de implementare. Tehnologia Open RAN decuplează funcţionalităţile software ale celor hardware, facilitând modernizarea distanţei a staţiilor de bază mobile cu noi caracteristici şi servicii, mai rapid şi mai eficient din punctul de vedere al costurilor. De asemenea, în cazul partajării RAN, operatorii beneficiază de mai multă libertate şi autonomie în gestionarea propriului software RAN virtualizat pe infrastructura cloud comună, în timp ce costurile de operare a reţelei sunt împărţite. Acest lucru va reduce nevoile de vizite la site, asociat unui nivel mai mare de automatizare a reţelei, şi permite operatorilor să se diferenţieze, să menţioneze în acelaşi timp economiile de cost şi energie cu partajarea RAN, se precizează în comunicat.

Marius Maican, director de tehnologie în Orange România, a declara: "Aceast ă primă dezvoltare a unei reţele operaţionale Open RAN în România zone un pas important pentru Orange în tranziţia către reţele mai agile şi mai automate, native în cloud. Orange va valorifica acest pilot de succes pentru a dezvolta în viitorul apropiat un centru de expertiză în România, care să susţină implementările la scară a Open RAN pe toată reţea Orange din Europa în următorii ani."

Nicolae Vîlceanu , Network Director la Vodafone România, a declara: "Cu focus pe experienţa clienţilor, vom folosi oportunitatea Open RAN pentru a trece la reţelele native în cloud. Open RAN susţine inovarea într-un ritm mai crescut şi dezvoltarea de noi funcţii şi servicii pentru a permite mai multor furnizori să dezvolte spaţiul RAN. Acest lucru oferă operatorilor de telecomunicaţii să aibă un avantaj competitiv şi să propună clienţilor soluţii avansate. Suntem bucuroşi să ne alăturăm forţelor partenerilor Open RAN pentru a continua dezvoltarea o societate digitală sigură pentru viitor."

Ambii operatori consolidează angajamentul faţă de implementarea viitoare a Open RAN prin acest anunţ, inaugurând o nouă eră pentru operarea reţelelor lor într-un mediu de livrare flexibilă şi competitiv, se arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb