Orban anunţă schimbarea legislaţiei de funcţionare a CCR

M.I.
Politică / 7 mai 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că este decis să găsească soluţii pentru a schimba legislaţia de funcţionare a Curţii Constituţionale, catalogând decizia de ieri a CCR cu privire la amenzi drept "aproape un îndemn la anarhie".

"Suntem din ce în ce mai hotărâţi să găsim soluţii pentru a schimba prevederile legale şi constituţionale care reglementează activitatea Curţii Constituţionale. E clar că trebuie schimbate dacă au dus la o asemenea componenţă a CCR care să transforme Curtea într-un inamic al Constituţiei şi într-un instrument de exploatare, de interpretare subiectivă a Constituţiei, de cele mai multe ori împotriva intereseului general", a spus premierul Orban într-o conferinţă de presă la Craiova, transmite G4media.

Context. Curtea Constituţională a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 34/2020, actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanţelor militare şi a condiţiilor de ieşire din case în perioada stării de urgenţă.

Curtea Constituţională precizează, într-un comunicat, că a decis, cu unanimitate, că OUG 34 este neconstituţională în integralitate: "A admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă este neconstituţională, în ansamblul său."

OUG 34 modifica articolul 28 din OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi al stării de urgenţă, pe care de asemenea CCR l-a declarat neconstituţional.

Potrivit ordonanţei de urgenţă 34, care a intrat în vigoare pe 3 aprilie, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut la următoarele valori: minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până atunci.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Sa va ajute Dumnezeu. Nu am crezut pana de curand in Johanis si demersurile lui . Astazi se vede ce inseamna a fi om intelept, cumpatat, potrivit. Ce ar fi fost in Romania si ce ar fi suferit poporul Roman in aceasta perioada cu Viorica sef la guvern, cu (cum oare o chema?), la interne, cu spagara la sanatate, cu visatorul la finante, cu femeia nesatisfacuta la munca. Un dezastru evident. A avut Dumnezeu grija de noi. Orban este o minte limpede. Este cutremurator de adevarat. "Curtea.... inamic al Constituţiei.... într-un instrument de exploatare, de interpretare subiectivă a Constituţiei, de cele mai multe ori împotriva intereseului general" Si as adauga, "un instrument de batjocorire a militarilor in rezerva si retragere".

    Trebuie schimbat din temelii acest putregai! 

    1. Sunt convins din ce ince mai mult ca Guvernul acesta ,impreuna cu Presedintele vrea binele acestei tari.Sa vina mai repede alegerile si poate ne ajuta bunul Dumnezeu sa scapam de majoritatea toxica din parlament!

      Încet, încet adio stat de drept...

      Președenția mea, guvernul meu, urmează CCR-ul meu, parlamentul meu si in final tara mea (Dictatură).

      Poti sa pleci oricind sub viitoarea dictatura.

    renate weber trebuie pusa sub acuzare pentru inalta tradare.

    1. Ti-ai luat azi anticonceptionalele?

    Orban bate campii. Ar trebui sa se ocupe de locurile de munca, cum sa faca sa dea de munca pentru cca. 2 milioane de romani ajunsi pe drumuri in urma crizei.. Concret, ce face cele 2 milioane de romani dupa 15 mai, care nu-si vor mai gasi locul in economie ???

    Treziti-l pe Catzu ! 

    1. Scuze ,dar tu trebuie sa te trezesti.Cat mai repede, pana nu este prea tarziu....

      prea tarziu?

      ceva explicatii...

      multumesc. 

    Deci TOATA "lumea" de a postat pana acum este de acord cu PASTRAREA AMENZILOR la nivel maxim si imixtiunea executivului peste puterea judecatoreasca , deci incalcarea principiului separatiilor puterilor intrun stat (DEMOCRATIC).

    MINUNAT 

    Si eu sunt de acord cu pastrarea nivelului amenzilor la maxim pentru un efect coercitiv eficient. BRAVO! 

    DAR mai "demodat" cum sunt , NU am cum accept si nici sa inteleg chestia cu nerespectarea principiului separatiilor puterilor in stat .  

    Evident: vox populi vox dei! 

    NU, NU CRED in incalcarea principiilor de baza ale democratiei!

    Sanatate (mentala in special)! 

    Faching fac, Organ trebuie trimis la Ai Umor! Prevad in viitor (sic......de la Sica) ca orice ordonanta de urgenta care schimba ceva la CCR va fi declarata neconstitutionala de CCR. Greata eterna pentru penele!!

    1. nene nu ai inteles ca modificarea modificarilor nu va aduce modificarea necesara ? cum sa declare CCR neconstitutionala OUG cind ea insasi va fi neconstitutionala in baza OUG ?

      asa ca ne ramine UE cu litera M in fata la care sa te aderesezi primul ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb