Orban, contestat de colegi şi adversari

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 7 iulie 2021

Orban, contestat de colegi şi adversari

Viteza cu care se propagă scandalurile în interiorul PNL întrece chiar şi cele mai optimiste aşteptări ale adversarilor politici. Zilnic apare câte o controversă pe axa Orban-Câţu- membrii de partid. Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care a criticat momentul scandalului din conferinţa de alegeri a PNL Timişoara. Nica a arătat că Adrian Oros, ministrul Agriculturii, prezent în sala de conferintă, a încurajat continuarea "simulacrului de alegeri", susţinut chiar de Ludovic Orban: "M-am înscris în PNL pentru valorile pe care a fost întemeiat şi am rămas pentru oamenii cu care am lucrat şi pentru rezultatele frumoase ale muncii noastre.

După ani de zile în care activitatea PNL Timiş a fost umbrită de derapajele unor lideri locali, în prima săptămână în care am ajuns să conduc filiala judeţeană, am început curăţenia în interiorul organizaţiei. Reacţiile ostile si virulente nu au întârziat să apară, iar micile găşti de interese au început să vocifereze în surdină. Poate a fost o surpriză pentru unii că sunt hotărât să reconstruiesc pe bune şi nu accept combinaţii. Cu Bucureştiul am avut o relaţie neutră pentru că sunt de părere că omul sfinţeşte locul: ne-am descurcat singuri aici, fără lumină din capitală". Preşedintele interimar al PNL Timiş mai arată că aproximativ 200 de persoane fără drept de vot se aflau în sala în care a avut loc conferinţa de alegeri a PNL Timişoara şi că Adrian Oros, incurajat de Ludovic Orban, şi-a dat acordul pentru continuarea şedinţei, în ciuda scandalului iscat: "Pot spune că lucrurile erau pe un făgaş al normalităţii atunci când alegerile interne pentru PNL Timişoara s-au transformat în scena unei manifestări de forţă (fizică). Însă în sală au fost instigate să intre aproximativ 200 de persoane fără drept de vot dar cu o mare dorinţă să se impună. Entuziaştii fără drept de vot au furat buletinele şi ştampilele, inclusiv pe cea cu numele meu şi au ocupat sala după ce am anunţat amânarea alegerilor. În incinta Filarmonicii au rămas să "voteze" persoane despre care nu ştiam nici măcar dacă au calitatea de membri PNL. Culmea absurdului a fost atinsă când Adrian Oros, apropiatul lui Orban şi chiar însuşi Orban au încurajat continuarea simulacrului de alegeri, cu 300 de persoane în sală, dintre care cine ştie câţi erau veniţi din alte localităţi sau chiar din afara partidului. La alegeri ar fi trebuit să voteze 914 de membri legitimi, cuprinşi într-un convocator şi validaţi prin procedurile premergătoare. Îmi cer scuze membrilor PNL, simpatizanţilor PNL şi oraşului Timişoara pentru spectacolul la care au fost martori, deşi nici eu şi nici echipa mea nu am cauzat aşa ceva. Nu am anticipat o confruntare fizică şi am semnat contract cu o firmă de pază doar pentru asigurarea fluxului la intrare şi pentru respectarea normelor de prevenire a răspândirii Covid-19. Nici prin cap nu mi-a trecut că, într-o ţară democratică, în oraşul Revoluţiei, 200 de oameni pot forţa uşile şi pot prelua nelegitim o conferinţă de alegeri. Evenimentul de la Filarmonica Timişoara va rămâne o pată neagră pe obrazul PNL. La fel ca recentele alegeri PNL de la Vaslui sau de la Piteşti. În doar o săptămână, cu implicarea unor oameni de care mă dezic total, alegerile interne PNL s-au transformat într-o serie de bâlciuri violente".

Liderul interimar al PNL Timiş a mai precizat, în final, că Ludovic Orban nu mai este preşedintele său PNL: "Iar pentru că setea de putere personală nu poate justifica vreodată distrugerea unui partid, spun cu părere de rău că Ludovic Orban nu mai este preşedintele meu PNL". Alin Nica a anunţat, după ce s-a încheiat conferinţa de alegeri a PNL Timişoara, că va convoca Biroul Politic Judeţean Timiş al PNL şi va solicita mai multe excluderi din partid. Cu asemenea camarazi politici, nu mai este nevoie de adversari.

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat că preşedintele PNL, Ludovic Orban, merită să fie din toamnă doar o amintire în politica românească, acesta fiind "autorul moral şi politic al dezastrului de azi", din Capitală: "În goana după funcţii şi privilegii, unii oameni politici îşi uită datoria faţă de cetăţeni! Este şi cazul domnului Orban, care a recunoscut aseară că, dacă nu făcea un compromis politic pentru Bucureşti, mare cât Casa Poporului - alianţa PNL - USR - Plus - "Gabriela Firea era cea care câştiga detaşat încă un mandat de primar general'. Declaraţie făcută în contextul în care domnii Orban şi Cîţu se luptă pentru şefia PNL. Îşi încordează muşchii politici doar pentru a accede la cea mai înaltă funcţie din partid! Cum spuneam : pentru onoruri, pentru avantaje, pentru ei! Nu pentru oameni! (...) Domnul Orban merită să fie din toamnă doar o amintire - şi nu tocmai plăcută - în politica noastră! El este autorul moral şi politic al dezastrului de azi, din Capitală". Firea susţine că Ludovic Orban este om "mărunt politic", dar care "s-a cocoţat prin şobolăneli în funcţii mari": "Când nu aveţi apă caldă, când constataţi că s-au scos autobuze din circulaţie şi iar e aglomerat şi prea cald, când vedeţi şantiere închise, gropi în asfalt, mizerie în parcuri, gunoaie peste tot, când vă speriaţi de ţânţari periculoşi şi de şobolanii care se plimbă precum pisicile prin oraş, să nu vă gândiţi doar la Nicuşor Dan - un monument de incompetenţă şi minciună - ci şi la domnul Orban - un alt monument al dispreţului faţă de oameni! Un om cinic, mărunt politic, dar care s-a cocoţat prin şobolăneli în funcţii mari ! Mult prea mari pentru capacităţilor sale intelectuale şi reperele morale pe care le clamează, dar nu îl reprezintă"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că dacă nu şi-ar fi asumat răspunderea de a face înţelegere cu USR PLUS şi de a impune candidatul la Primăria Capitalei susţinut de liberali, Nicuşor Dan, Gabriela Firea ar fi câştigat alegerile locale în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb