Orban: Fondul Suveran de Investiţii, cea mai mare escrocherie post-revoluţionară

B.F.
Politică / 16 noiembrie 2018

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat astăzi, la Arad, că ordonanţa de urgenţă referitoare la înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) pregăteşte "cea mai mare escrocherie post-revoluţionară" prin punerea sub control politic a tuturor companiilor de stat, el menţionând că liberalii se opun acestui fond.

În acest context, liderul PNL a amintit faptul că liberalii au atacat la Curtea Constituţională Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii şi că aceasta a fost declarată neconstituţională, în integralitatea ei, scrie Agerpres.

"Guvernul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă care pregăteşte cea mai mare escrocherie post revoluţionară, şi anume aşa-zisul Fondul Suveran de Dezvoltare şi de Investiţii. (...) Persistă în acest demers ticălos de jefuire a celor mai importante şi profitabile companii de stat în încercarea de a atinge câteva obiective. Ce înseamnă acest Fond Suveran de Investiţii? Înseamnă că toate companiile de stat profitabile vor fi puse sub controlul politic al unui om numit de Dragnea, cel mai probabil ministrul Finanţelor sau dacă nu ministrul Finanţelor atunci apropiatul în ale infracţiunilor domnului Dragnea, Darius Vâlcov, care este, după opinia mea, mintea diabolică din spatele acestui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii", a arătat Ludovic Orban.

În opinia sa, prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii guvernul doreşte să facă rost de banii necesari pentru investiţii ce ar urma să fie derulate fără respectarea procedurilor legale de achiziţie publică sau fără ca acestea să fie generate de un interes public.

Preşedintele PNL a mai spus că, în paralel, prin înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii se urmăreşte şi o preluare ostilă a pachetelor majoritare de acţiuni ale unor companii de stat de către anumiţi finanţatori.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Este pentru prima data dupa revolutie cand un guvern ,,,fara nici o mennajare sau bun simt" saraceste companiile unde este actionar majoritar. Societatile RomGaz, Nuclear electrica,Hidroelectrica,Trans gaz,Transel ectrica ,Compet etc. Este in premiera in acest an de fapt si anul trecut cand le bani in avans din profitul societati. Pur si simplu e o jegmaneala pe fata. Dar acum infiintand acest Fond Suveran este mult mai simplu sa ia acest profit dintr-un singur loc. Pur si simolu iii decapitalizeaza pe societatile amintite mai sus.

    corect, furt cu acte in regula in public si fraierii de noi stam si injuram degeaba ... deocamdata

    1. solutia este votul

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb