"Mândru să fiu fermier", un proiect de succes în liceele agricole

A.D.
Comunicate de presă / 25 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

World Vision România, în parteneriat cu OSCAR Downstream, sprijină liceele agricole din România oferindu-le un pachet suport, în cadrul proiectului "Mândru să fiu fermier".

Potrivit unui comunicat, din anul 2015, iniţiativele programului "Mândru să fiu fermier" au vizat redarea importanţei educaţiei agricole prin îmbunătăţirea abilităţilor profesorilor de a oferi elevilor o formare tehnică inovatoare şi actualizată, folosind resurse moderne din Agricultura 4.0. De asemenea, programul s-a concentrat pe conectarea cu mediul de business prin organizarea de vizite de studiu în ferme moderne, crearea de modele de practică pentru elevi şi susţinerea campaniilor de promovare ale liceelor agricole.

Până în prezent, 26 de licee agricole din România au beneficiat de granturi Agricultura 4.0, peste 3100 de elevi şi 100 de profesori au participat la vizite de studiu în ferme moderne;

1900 de elevi şi 100 de profesori de specialitate au parcurs pachetul de lecţii Agricultura 4.0.

Aproape 14000 de elevi de gimnaziu au descoperit meseriile agricole în cadrul evenimentelor de promovare ale liceelor.

World Vision România va continua să acorde granturi Agricultura 4.0, care includ adoptarea unui pachet educaţional intitulat "Călătorie spre anul 2050", ce conţine 12 lecţii despre sustenabilitate şi tehnologie, răspunzând la întrebarea: "Cum vom hrăni 10 miliarde de oameni în anul 2050?". De asemenea, în cadrul programului se vor organiza vizite de studiu pentru elevi în ferme care aplică tehnologii de ultimă oră şi practici de mediu durabile şi achiziţii de echipamente pentru demonstraţii. World Vision România va susţine demersurile de promovare ale liceelor prin campanii naţionale de promovare a educaţiei agricole şi prin oferirea de consultanţă pentru proiectarea şi implementarea campaniilor locale.

În acest an, prin intermediul proiectului în parteneriat cu OSCAR Downstream, vor fi finanţate 5 licee agricole pentru organizarea de vizite de studiu în ferme care folosesc tehnologii 4.0 şi achiziţionarea de echipamente şi kituri didactice pentru experimente la clasă. Astfel, peste 100 de elevi şi 10 de profesori vor face vizite în ferme, unde se vor familiariza cu tehnologiile de ultimă oră.

În total, peste 550 de elevi vor beneficia de pachetul educaţional "Călătorie spre anul 2050", demonstraţii şi experimente ale tehnologiilor de ultimă generaţie. "În ultimii ani sectorul agricol a cunoscut o transformare radicală o dată cu aparitia Agriculturii 4.0 care integrează tehnologiile digitale şi practicile agricole inteligente. Această revoluţie tehnologică oferă oportunităţi imense tinerilor, de aceea ne dorim să expunem elevii liceelor agricole la aceste schimbări, astfel, ei vor învăţa despre agricultura 4.0, dar vor avea ocazia să o vadă şi "la lucru" în fermele din România"', a declarat Crenguţa Bărbosu, Senior Program Manager Agricultură şi Dezvoltare - Fundaţia

World Vision România.

"'Agricultura este inima economiei româneşti. Prin "Mândru să fiu fermier", vrem să arătăm că acest domeniu nu este doar muncă la câmp, ci o industrie modernă, plină de oportunităţi şi potenţial de dezvoltare." Susţinem antreprenoriatul şi educaţia practică în agricultură şi ne dorim ca tinerii să vadă potenţialul acestui domeniu şi să fie mândri să îşi construiască propriul viitor'', a declarat Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb