OSDO: Opt copii ucişi într-un bombardament rusesc asupra unei şcoli în Siria

Adina Lateş
Internaţional / 11 ianuarie 2016

Actualizare 17:14 Rusia respinge acuzaţiile privind uciderea de civili în cadrul operaţiunilor sale în Siria

Rusia a respins astăzi acuzaţiile lansate împotriva sa privind uciderea de civili în cadrul operaţiunilor sale în Siria, reacţionând astfel la declaraţiile diplomaţiei franceze care a cerut încetarea bombardamentelor ruse împotriva populaţiei civile siriene.

"Rusia nu duce operaţiuni împotriva civililor", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit AFP.

De la începutul acestui an, aviaţia rusă a lovit 1.097 de ţinte ale grupărilor teroriste în provinciile Alep (nord-vest), Idleb (nord-vest), Latakia (nord-vest), Hama (centru), Homs (centru), Deraa (sud-vest), Deir Ezzor (est), Raqa (nord) şi în regiunea capitalei Damasc, a precizat Statul Major rus.

Raidurile au vizat în special obiective ale infrastructurii organizaţiei jihadiste Statul Islamic, vehicule blindate ale acesteia, precum şi rafinării de petrol clandestine, grupările teroriste înregistrând pierderi considerabile, a declarat luni generalul rus Serghei Rudskoi, citat de RIA Novosti.

Anterior, ministrul francez de externe Laurent Fabius a subliniat "necesitatea absolută ca Siria şi Rusia să înceteze operaţiunile lor militare împotriva civililor". Ulterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că cel puţin 12 elevi au fost ucişi luni în urma unui raid al aviaţiei ruse ce a lovit şi o şcoală situată într-o localitate controlată de rebeli în provincia Alep.

Rusia, care a intervenit militar în conflictul din Siria la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, este acuzată că intervenţia sa vizează în special salvarea regimului condus de Bashar al-Assad. La sfârşitul lunii decembrie 2015, OSDO afirma că operaţiunile ruse au făcut în cele trei luni de când au fost lansate 2.371 de morţi şi că aproape o treime din aceştia erau civili.

Ministerul Apărării de la Moscova a respins însă în repetate rânduri astfel de acuzaţii, calificându-le ca "nefondate" şi "absurde".

---------------------

Opt elevi şi învăţătoarea lor au fost ucişi astăzi în Siria într-un raid al aviaţiei ruseşti împotriva unei şcoli situate într-o localitate ocupată de rebeli în provincia Alep, a afirmat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO), organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, scrie AFP.

"Opt şcolari şi învăţătoarea lor şi-au pierdut viaţa şi alţi 20 au fost răniţi în cursul unui raid al avioanelor ruseşti asupra localităţii Anjara, situată în vestul provinciei Alep", a indicat această organizaţie.

Pe de altă parte, trei copii au fost ucişi de rachete trase de rebeli opozanţi preşedintelui sirian Bashar al-Assad asupra unui cartier din nordul oraşului Alep, aflat sub control guvernamental.

Siria este sfâşiată de un război civil, declanşat în 2011. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, desfăşoară o campanie aeriană în sprijinul trupelor lui Bashar al-Assad din 30 septembrie, fiind acuzată frecvent că bombardamentele sale ţintesc şi alte poziţii decât cele ale grupării jihadiste Statul Islamic, pe care susţine că îl combate. Peste 260.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în aproape cinci ani de conflict şi câteva milioane de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb