Osram îşi îndeamnă acţionarii să accepte oferta AMS

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 septembrie 2019

Osram îşi îndeamnă acţionarii să accepte oferta AMS

Producătorul german de sisteme de iluminat Osram i-a sfătuit, ieri, pe acţionarii săi să accepte oferta de preluare de 4,3 miliarde de euro (4,8 miliarde de dolari) primită de la compania austriacă AMS, care este furnizor pentru gigantul tehnologic american Apple Inc. Potrivit conducerii Osram, oferta este atractivă din punct de vedere economic.

Oferta AMS pentru Osram este de 38,50 euro/titlu şi depăşeşte cu 10% propunerea rivală de la firmele de private equity Bain Capital şi Carlyle Group.

"Boardul executiv al Osram şi majoritatea consiliului de supraveghere le recomandă acţionarilor Osram să accepte oferta", a anunţat grupul german într-un comunicat, citat de Reuters.

Iniţial, Osram a sprijinit oferta Bain Capital şi Carlyle Group, care au fost de acord să menţină Osram ca o companie independentă, cu actuala conducere şi să-i sprijine direcţia strategică. Ulterior, compania a adus în atenţie atractivitatea "financiară" a propunerii AMS.

AMS doreşte să creeze o afacere combinată solidă concentrată pe industria auto, respectiv să furnizeze producătorilor senzori şi soluţii de iluminat pentru maşini autonome.

Ieri, AMS a informat că feedback-ul din partea investitorilor în cadrul unui roadshow global a fost pozitiv. Compania a precizat: "Pe baza unei interacţiuni extinse cu investitorii din Europa, SUA şi Asia, AMS vede un sprijin puternic pentru viziunea sa strategică, inclusiv din partea Osram, care consolidează convingerea AMS pentru ofertă". Valorificând impulsul pozitiv, compania va scădea pragul de acceptare a ofertei sale la 62,5%, de la 70% anterior.

Cei mai mari acţionari Osram, pe care AMS trebuie să îi convingă să accepte oferta, sunt Allianz Global Investors (cu o cotă de 9,4%), UBS (cu 6,2%) şi Barclays (cu 5,5%).

Decizia consiliului de supraveghere din cadrul Osram de a recomanda oferta AMS nu a fost unanimă, potrivit Reuters. Reprezentanţii angajaţilor se tem că AMS ar putea separa compania, iar unii membrii ai boardului au temeri legate de perspectivele de afaceri pe termen lung.

Amintim că, luna trecută, sindicatul IG Metall din Germania, care reprezintă interesele angajaţilor producătorului de sisteme de iluminat Osram, a respins oferta de preluare primită de la AMS.

"Pentru IG Metall, strategia din spatele ofertei AMS încă nu este convingătoare", a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului, menţionând: "În baza faptelor disponibile, IG Metall continuă să respingă în mod clar preluarea Osram de către AMS".

Tot luna trecută, cel mai mare acţionar al Osram, Allianz Global Investors, a respins oferta de preluare primită de la Bain şi Carlyle, considerând propunerea subevaluată.

Prin eventuala preluare a Osram, AMS vrea să creeze un grup global specializat în senzori şi fotonică, produsele sale urmând să fie destinate industriei auto, medicale şi electronicelor de consum.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb