OTP Group demarează colaborarea cu 12 startup-uri

F.D.
Bănci-Asigurări / 8 septembrie 2022

OTP Group demarează colaborarea cu 12 startup-uri

Programul OTP Startup Booster, aflat la a cincea ediţie, a atins un nou punct de referinţă: faza pilot a fost lansată pe 5 septembrie şi se va desfăşura până pe 25 noiembrie. În această perioadă, OTP Group va colabora cu 12 startup-uri, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, programul permite celor 12 companii de tehnologie inovatoare, aflate în faza de creştere, să îşi testeze produsele şi serviciile. Pe parcursul celor trei luni de cooperare, echipele selectate vor beneficia de sprijin din partea membrilor OTP Group din Ungaria şi de la nivel internaţional, a angajaţilor OTP LAB şi a mentorilor recunoscuţi profesional.

Înscrierile au fost deschise pentru aplicaţii care acoperă şi alte domenii în afara celui bancar şi al soluţiilor de sustenabilitate. În urma unui proces de selecţie în mai multe etape, cele 12 startup-uri au fost alese dintre 265 de candidaturi, pentru a fi invitate în faza pilot.

În perioada de depunere a aplicaţiilor în cadrul procesului de selecţie în mai multe etape, între 7 martie şi 18 aprilie 2022, au fost primite în total 265 de candidaturi din 55 de ţări. Pe parcursul evenimentului Selection Days, care a avut loc în luna mai, aproximativ 150 de participanţi, profesionişti din domeniul bancar şi reprezentanţi ai unor startup-uri din 17 ţări, au lucrat împreună la concepte pentru proiectele pilot propuse pentru implementare. În urma acestui eveniment, 12 startup-uri au fost invitate în faza pilot, ceea ce le-a permis să înceapă testarea produselor şi serviciilor, cu implicarea băncilor subsidiare din Ucraina, Bulgaria, Slovenia şi România şi a băncii-mamă.

Anul acesta, o nouă temă a fost adăugată în Program, deoarece înscrierile au fost deschise şi pentru aplicaţii care să acopere soluţii din afara domeniului bancar şi de sustenabilitate. În plus, companiile interesate au putut depune, de asemenea, candidaturi pe teme bine cunoscute, inclusiv experienţa clientului şi serviciile dedicate acestuia, eficienţa internă, inovaţii dedicate produselor din zona de retail banking şi corproate banking şi soluţii noi, cu potenţial disruptiv, care se referă la sectorul bancar, altele decât cele din categoriile anterioare.

Fiecare activitate a startup-urilor selectate se încadrează în una dintre categorile de mai jos:

-Ca parte a subiectelor care depăşesc sfera bancară şi a sustenabilităţii, au apărut multe nevoi de business, inclusiv în ceea ce priveşte ecosistemele ESG, agricultura şi locuinţele. Soluţiile Agremo şi yieldsApp sprijină colectarea şi analiza datelor agricole, în timp ce Cogo măsoară emisiile de carbon şi impactul asupra mediului, în domeniul finanţelor şi tranzacţiilor. Mclimate oferă o soluţie IoT care ajută la transformarea clădirilor vechi în clădiri inteligente, reducând astfel consumul de energie, emisiile de carbon şi costurile de întreţinere.

-Bazată pe analiza datelor de tranzacţie, soluţia Ebitly utilizează tehnologia de analiză a datelor pentru a sprijini procesele financiare. Modus3 aplică metode analitice sofisticate pentru a eficientiza conformitatea juridică, raportarea şi alte procese de afaceri.

-Zuko Analytics oferă analize comportamentale online multi-platformă pentru a creşte ratele de conversie. Soleadify sprijină analiza afacerilor şi a pieţelor online, clasificându-le în funcţie de prezenţa lor online.

-Atât White Label Loyalty, cât şi GetMonety contribuie la îmbunătăţirea experienţei clienţilor, prima prin gamificarea diferitelor tranzacţii şi activităţi, iar cea de-a doua prin oferirea unei platforme pentru adolescenţi şi tineri adulţi, cu scopul de a-i educa în ceea ce priveşte scopul şi utilizarea produselor financiare.

-Ender Turing are ca obiectiv îmbunătăţirea eficienţei interne prin analizarea apelurilor efectuate de echipele de vânzări şi de servicii pentru clienţi, în timp ce echipa Deskbird oferă o platformă de administrare a birourilor la cheie care ajută la măsurarea, gestionarea şi optimizarea utilizării birourilor.

"Suntem mândri că putem colabora cu startup-urile partenere pentru a dezvolta şi implementa soluţii relevante şi inovatoare la nivel internaţional, pentru al cincilea an, în cadrul acestui program. În conformitate cu strategia noastră, anul acesta am acordat prioritate extinderii gamei de aplicaţii din cadrul Programului cu produse şi servicii dincolo de domeniul bancar şi de cele axate pe sustenabilitate. Participarea ridicată din fiecare an, atât din diverse arii de know-how, cât şi din zona companiilor, arată că suntem pe drumul cel bun şi că răspundem nevoilor reale ale businessurilor, cu un nivel ridicat de profesionalism", a explicat Andras Fischer, Director de Inovare la OTP Bank.

Cele 12 startup-uri care s-au alăturat programului provin din nouă ţări (Serbia, Noua Zeelandă, Elveţia, Estonia, Bulgaria, Luxemburg, România, Regatul Unit şi Israel). Pe parcursul celor trei luni, vor exista trei săptămâni în care reprezentanţii businessurilor vor avea ocazia să participe la ateliere online complexe cu mentorii OTP Bank, pentru fiecare domeniu. În plus, sesiunile de training adaptate la nivelul de maturitate al startup-urilor, precum şi sesiunile individuale de mentorat vor ajuta echipele în dezvoltarea afacerii. Perioada de accelerare va culmina cu evenimentul Demo Day din 30 noiembrie, în cadrul căruia startup-urile vor prezenta progresele înregistrate în faza pilot în faţa managementului Grupului şi a partenerilor din cadrul Programului. Echipele care vor încheia cu succes faza pilot vor trece la faza de lansare a Programului, care durează şase luni, în cadrul căreia OTP Group le va oferi asistenţă pentru implementarea soluţiilor inovatoare testate, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb