OTP Group preia subsidiara Societe Generale din Muntenegru

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 iulie 2019

OTP Bank a anunţat, ieri, finalizarea tranzacţiei de cumpărare a subsidiarei Societe Generale din Muntenegru, prin achiziţionarea a 90,56% din acţiuni, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Achiziţia a fost încheiată marţi (n.r. 16 iulie 2019), în timp ce contractul a fost semnat la 28 februarie 2019, când banca franceză a acceptat să vândă Societe Generale Muntenegru grupului ungar OTP, care îşi extinde prezenţa în regiune. Cu o cotă de piaţă de 11,9% la sfârşitul lunii martie 2019, Societe Generale din Muntenegru este a treia bancă din lume pe piaţa bancară din Muntenegru iar, ca bancă universală, a activat şi pe segmentul de Retail şi Corporate.

În 2017, Societe Generale anunţa că se retrage din ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE) în care nu este în top trei al cotei de piaţă, respectiv Bulgaria, Serbia, Macedonia, Republica Moldova şi Muntenegru. Până în prezent, grupul francez şi-a vândut subsidiarele din Serbia, Bulgaria, Albania, dar şi afaceri din Belgia şi Africa de Sud.

Ca urmare a achiziţiei, OTP Group îşi va consolida poziţia pe piaţă. Banca estimează că procesul de integrare va fi finalizat în 2020.

OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria, are o prezenţă importantă şi pe piaţa din România. În primul trimestru al acestui an, OTP România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 18,3 milioane lei (1,23 miliarde HUF, conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului).

OTP Group a înregistrat, în primul trimestru al anului în curs, un profit ajustat de 72,58 miliarde HUF (228,2 milioane EUR), în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (39,9 miliarde HUF/ 125,3 milioane EUR), DSK Bank din Bulgaria (17,3 miliarde HUF/ 54,5 milioane EUR), Croaţia (8,2 miliarde HUF, 25,9 milioane EUR), Ucraina (8,3 miliarde HUF/ 26 milioane EUR) şi Rusia (6,6 miliarde HUF/ 20,9 milioane EUR).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb