OTP: O cotă de piaţă de 8-10% în unele state, inclusiv România, ar fi optimă

(F.A.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 iulie 2010

O cotă de piaţă de 8-10% pentru OTP pe pieţele din România, Serbia, Slovacia, Croaţia ar fi optimă, a afirmat Sándor Csányi, preşedinte şi director general al grupului OTP, cea mai mare instituţie financiară din Ungaria, într-un interviu acordat cotidianului american Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Situaţia solidă a capitalului permite grupului să caute achiziţii pe pieţele din cele patru state est-europene, în timp ce în Ucraina şi Rusia OTP vizează o dezvoltare organică a afacerilor.

Pe lângă planurile de creştere a afacerilor din Europa Centrală şi de Est, OTP ar putea lua în calcul şi locaţii mai îndepărtate, una din ţintele posibile menţionate de Csányi fiind Vietnamul.

Profitabilitatea sectorului bancar din Europa Centrală şi de Est se va menţine pe termen mediu, consideră şeful OTP, ca urmare a faptului că regiunea va continua procesul de apropiere economică de Occident, acesta urmând să se reflecte în creşterea PIB şi a salariilor. În prezent, penetrarea produselor bancare în zonă este sub nivelul din Europa de Vest.

Pe lângă conducerea OTP, Csányi negociază şi cu Fondul Monetar Internaţional pentru a obţine condiţii mai bune pentru Ungaria în acordul stand-by, oferă consultanţă guvernului de la Budapesta şi a fost ales recent preşedintele Federaţiei Ungare de Fotbal, notează Wall Street Journal.

Csányi, în vârstă de 57 de ani, deţine funcţiile de preşedinte şi director general la OTP încă din 1992 şi este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Ungaria, cu o avere de 500 de milioane de dolari.

Oficialul ungar a declarat în aprilie că OTP vrea să se extindă prin achiziţii în state ca România, Croaţia, Serbia sau Slovacia.

Grupul OTP este prezent în Româ­nia prin intermediul OTP Bank Româ­nia, divizia de asigurări OTP Garancia, OTP Fond de Pensii, OTP Leasing România, OTP Consulting Ro­mânia, companie cu activităţi de consultanţă pentru investitori, autorităţi locale şi IMM-uri, respectiv OTP Asset Management România, societate de administrare a investiţiilor.

Directorul OTP Bank România, Laszlo Diosi, a declarat, în septembrie 2009, că unul dintre principalele obiective ale grupului în Româ­nia, respectiv o cotă de piaţă de 5%, a fost atins.

Activele OTP Bank România totalizau la sfârşitul anului trecut 365,7 miliarde de forinţi (1,36 miliarde euro), nivel aproape neschimbat în raport cu cel din 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb