OTP pregăteşte alt IPO la Bursă

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 aprilie 2010

Conducerea OTP Asset Management va mai lansa, în acest an, două fonduri de investiţii, dintre care unul de tip închis, care va avea o valoare estimată de 4 - 5 milioane de euro şi va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit lui Cătălin Iancu, şeful companiei de administrare a investiţiilor.

Anul trecut, OTP AM a adus pe Bursă singurele IPO-uri (n.r. initial public offering - ofertă publică iniţială), reprezentate de fondul WiseRO şi Green Energy.

"Primul fond, cel deschis, este gata în proporţie de 90%, iar fondul închis este cu capital garantat şi urmează să îl lansăm la toamnă, iar apoi să îl listăm şi la bursă. Valoarea fondului închis este estimată la patru sau cinci milioane de euro", a declarat domnul Iancu, cu ocazia listării pe Bursă a unităţilor de fond OTP Green Energy (simbol GRE). De asemenea, domnul Iancu a menţionat că OTP AM nu va utiliza agenţii de dis-tribuţie pentru unităţile de fond pe care le administrează şi va folosi în continuare reţeaua de unităţi a OTP Bank România şi firmele de brokeraj cu care colaborează.

"Cu toate că CNVM a permis de curând distribuirea unităţilor de fond şi prin agenţi de distribuţie, noi nu vom apela la aceste servicii. Costurile pentru pregătirea acestor agenţi sunt destul de mari şi nu poţi avea controlul asupra lor, să vezi cum prezintă produsul şi cum vând unităţile de fond", ne-a explicat Cătălin Iancu.

OTP Asset Management a strâns peste 8 milioane de lei de la investitorii prin oferta publică a fondului OTP Green Energy, aceasta fiind subscrisă în totalitate.

Fondul OTP Green Energy urmăreşte performanţa indicelui ERIXP (European Renewable Energy Index Price return), care se calculează pe baza preţului acţiunilor celor mai importante companii europene din sectorul energiei regenerabile, fiecare cu o pondere de minim 5%, în func-ţie de capitalizarea bursieră. Fiind un produs structurat, fondul nu investeşte direct în acţiunile acestui indice, 80% din activele fondului fiind plasate în instrumente cu venit fix, iar cu res-tul de 20% din active urmând să fie des-chis un contract de tip opţiune pe indicele ERIXP.

În prima şedinţă de tranzacţionare, unităţile de fond ale OTP Green Energy s-au tranzacţionat la preţuri cuprinse înre 200 şi 206 lei, similare preţului din oferta de listare, de 202 lei. Operaţiunile cu aceste titluri au însumat însă numai 4.520 de lei.

Exceptând fondurile OTP Green Energy şi OTP WiseRO, compania de adminstrare mai are în portofoliu trei fonduri deschise şi unul închis. Fondurile deschise sunt OTP Comodis (fond monetar), OTP Balansis (diversificat) OTP Avansis (de acţiuni), iar fondul Garantis este închis, cu plasamente diversificate. Activele cumulate ale celor şase fonduri administrate de OTP Asset Management erau, la sfârşitul lunii februarie, de aproape 134 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb