OVIDIU RAEŢCHI: "În timp ce PSD ar vrea să elimine închisoarea pentru infracţiunile de corupţie, vrea să impună pedepse penale pentru proteste"

Adi Iacob
Politică / 3 martie 2017

Ovidiu Raeţchi (Sursa foto: Wikipedia)

Ovidiu Raeţchi (Sursa foto: Wikipedia)

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a criticat proiectul de lege al PSD prin care poate fi pedepsită cu închisoarea "întreprinderea de acţiuni" pentru "schimbarea ordinii constituţionale sau împiedicarea exercitării puterii de stat", spunând că acesta este un nou atac pe care partidul condus de Liviu Dragnea îl lansează asupra manifestărilor civice, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Ovidiu Raeţchi a afirmat: "Cea mai recentă invenţie legislativă a PSD, care propune să se pedepsească cu închisoarea «întreprinderea de acţiuni» pentru «schimbarea ordinii constituţionale sau împiedicarea exercitării puterii de stat» este un nou atac pe care partidul condus de Liviu Dragnea îl lansează asupra manifestărilor civice. În timp ce PSD ar vrea să elimine închisoarea pentru infracţiunile de corupţie, vrea să impună pedepse penale pentru proteste. Aceasta este o tendinţă specifică statelor autoritariste şi corupte din Asia, Africa si America de Sud : ai voie să furi ca politician, dar nu este permis să te manifeşti civic".

Ovidiu Raeţchi a solicitat PSD retragerea proiectului de lege care sancţionează protestele.

Deputatul liberal a declarat: "Este evident că pentru PSD este imposibil să nu găsească noi şi noi pretexte de a amenda Codul Penal după bunul plac. Singura soluţie acceptabilă este aceea ca partidul condus de Liviu Dragnea să retragă proiectul de lege care sancţionează protestele. Un proiect profund neconstituţional, în condiţiile în care acesta încalcă dreptul la liberă exprimare şi la libertatea întrunirilor, dar deloc surprinzător pentru Liviu Dragnea, un lider care depune plângeri penale împotriva jurnaliştilor şi iniţiator al proiectului de lege privind defăimarea socială. PSD nu înţelege ABC-ul democraţiei de mai bine de 27 de ani şi trebuie sancţionat ca atare de fiecare dată când îşi arată adevărata culoare".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. coruptii din psd sunt dispusi sa faca orice pentru a nu raspunde pentru faptele lor

    1. Poate cineva sa ne arate si noua proiectul ala de lege prin care PSD propune dezincriminarea infractiunilor de coruptie? Sau ne credeti pe toti niste prosti, care putem fi manipulati cum vreti voi?Faceti, domnilor opozitie adevarata, nu mai scorniti tot felul de baliverne, ca daca veti continua asa veti mai ajunge la putere cand mi-oi vedea eu ceafa. Nu-i iau pe garant pe pesedisti pentru ca multi sunt intr-devar corupti, dar voi astia din PNL(PDL) sunteti si corupti si hoti. Numai voi ati fost in stare sa taiati pensiile si salariile, sa va insusiti fara rusine acesti bani, in timp ce coruptia patrunsese oriunde se afla unul de-al vostru si daca ati mai fi fost la putere coruptia ar fi ajuns la cote alarmante. Sictir!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb