P&G reduce prognoza pentru veniturile anuale

Vlad F. Dumea
Companii / 29 aprilie 2012

P&G reduce prognoza pentru veniturile anuale

Procter & Gamble (P&G), cea mai mare companie de produse destinate consumului, la nivel global, a avut cea mai puternică scădere din ultimii doi ani după ce şi-a redus prognoza de venituri, fiind afectată de reglementările din Venezuela şi de vânzări încete din unele pieţe dezvoltate, relatează Bloomberg.

Acţiunile P&G s-au depreciat cu 3,6% la 64,48 dolari, ieri, la ora închiderii bursei din New York, cel mai mare declin înregistrat din august 2009. Acţiunile au scăzut, per total, anul acesta, cu 3,3%.

Compania cu sediul în Cincinnati şi-a redus prognoza de profit anual, excluzând unii itemi până la 3,88 dolari/acţiune, faţă de prognoza precedentă de maximum 4,03 dolari. Analiştii preconizaseră, într-o estimare medie a Bloomberg, 3,99 dolari.

Oficialii P&G, în cadrul unei conferinţe de vineri, au declarat că noile reglementări din Venezuela, unde vânzările însumează mai bine de 1 miliard de dolari, au forţat reducerea de preţuri cu până la 25%. Companiile de consum americane, printre care P&G, Colgate-Palmolive şi Johnson & Johnson au fost nevoie să reducă preţurile la unele produse, precum pasta de dinţi, hârtia de toaletă sau înălbitor după ce preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, a fixat plafonuri de preţuri pentru a reduce inflaţia. Veniturile din Venezuela ale P&G au reprezentat 1,2% din totalul vânzărilor de 82,6 miliarde de dolari de anul trecut.

Directorul financiar, Jon Moeller, a declarat că comenzile de vânzări pe pieţe dezvoltate au scăzut uşor, în al treilea trimestru fiscal, "reflectând condiţii economice slabe". Volumul de vânzări nord-americane a rămas neschimbat în ultimele trei luni, în timp ce Europa scăzuse cu aproximativ jumătate de procent faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb