"Păcatele ecologice", puse în discuţie de Vatican

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 mai 2023

Sursa foto: facebook / PapaFranciscoPontifex

Sursa foto: facebook / PapaFranciscoPontifex

Lupta împotriva schimbărilor climatice se dă pe toate planurile. Biserica Catolică se implică tot mai intens în această problemă spinoasă prin "vocea" ei numărul 1. Omenirea trebuie să renunţe rapid la combustibilii fosili şi să pună capăt "războiului lipsit de sens împotriva creaţiei", a declarat papa Francisc, într-un nou apel pentru combaterea schimbărilor climatice, în cadrul căruia suveranul pontif le-a cerut oamenilor să se căiască pentru "păcatele lor ecologice". Papa Francisc a făcut din protejarea mediului înconjurător o piatră de temelie a pontificatului său şi a declarat în enciclica sa din 2015 "Laudato Si" că planeta noastră "începe să semene tot mai mult cu o grămadă imensă de murdărie". Într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Ocrotirea Creaţiei, liderul spiritual de la Vatican a declarat că viitoarea Conferinţă ONU pentru schimbări climatice (COP 28), programată să se desfăşoare la Dubai în perioada 30 noiembrie - 12 decembrie, "trebuie să asculte de vocea ştiinţei şi să instituie o tranziţie rapidă şi echitabilă pentru a pune capăt erei combustibililor fosili". "În virtutea angajamentelor luate prin Acordul de la Paris pentru a limita încălzirea globală, este absurd să se permită explorarea şi expansiunea continuă a infrastructurilor de combustibili fosili", a adăugat papa Francisc. "Arderea neîngrădită a combustibililor fosili şi distrugerea pădurilor ridică temperaturile tot mai mult şi duc la secete masive", a mai spus suveranul pontif, care a criticat, de asemenea, exploatările de gaze şi de petrol bazate pe fracturare hidraulică, precum şi "mega-proiectele miniere necontrolate".

Liderul de la Vatican, care este argentinian şi totodată primul papă originar din emisfera sudică, a denunţat inegalităţile globale şi a declarat că "lăcomia consumeristă, alimentată de inimi egoiste, perturbă ciclul apei de pe planeta noastră". Prin intermediul Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Ocrotirea Credinţei, catolicii sunt îndemnaţi să rostească rugăciuni speciale pentru planetă. Această zi este celebrată pe 1 septembrie, dar se obişnuieşte ca mesajul papei asociat acestei sărbători să fie publicat cu câteva luni în avans.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Papa-lapte e un biet propagandist neo-marxist.au infiltrat astia si vaticanul.vai de biserica catolica!aviz amatorilor neaosi care doresc unificarea Pastelui si probabil si a bisericilor.

    1. Si tu ce fel de propagandist esti?

      Eu sunt suveranist si anti-regresisto-neo-marxist.da r tu ce fel de propagandist esti?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb