Pactul Pentru Muncă poate scoate România din criza de forţă de muncă specializată

M.A.
Miscellanea / 16 septembrie 2019

Pactul Pentru Muncă poate scoate România din criza de forţă de muncă specializată

Seria conferinţelor organizate de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) continuă săptămâna aceasta la Iaşi iar tema principală a dezbaterii este identificarea celor mai bune soluţii privind rezolvarea uneia dintre problemele grave ale economiei ţării, criza de forţă de muncă, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Cu o rată a şomajului în jur de 5%, şi cu un salariu mediu de circa 1.500 de lei net pe lună care se apropie de media naţională, piaţa muncii din Iaşi arată mai bine în statistici prin comparaţie cu celelalte judeţe din regiune. In judeţul Vaslui, de exemplu, una din 10 persoane nu are loc de muncă, iar la Galaţi şi Bacău, media şomajului depăşeşte 6 %.

În această statistică sunt luate în considerare doar persoanele care beneficiază de ajutor de şomaj sau cele care se înregistrează ca find în căutarea unui loc de muncă. Datele rezultate dintr-o analiză realizată de Asociaţia de Analiză Decizională şi Strategică relevă faptul că oferta potenţială a forţei de muncă este în declin din cauza scăderii naturale, a îmbătrânirii populaţiei şi a migraţiei externe. Potrivit studiului, tinerii din ţara noastră, în special cei sub 24 de ani, reprezintă un grup defavorizat pe piaţa muncii.

Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a declarat: "Avem ceva de spus, avem capacitatea şi forţa de a găsi soluţii împreună şi de a construi o cale de dialog cu guvernul. Mi-aş dori ca vocea noastră să se audă şi reverberaţiile acestor conferinţe pe care le organizăm să aibă rezultate. Vreau să demonstrăm că putem să strângem o serie de soluţii pe care să le înaintăm guvernului, soluţii care ar rezolva problemele cu care se confruntă mediul antreprenorial".

Preşedintele FPPG, Franck Neel, consideră că deficitul forţei de muncă este o problemă la care trebuie căutate soluţii rapide. "Se vede foarte clar că situaţia se înrăutăţeşte, nu se vede o scădere a emigrării, populaţia îmbătrâneşte şi de aceea este necesar să acţionăm. De asemenea, este necesară crearea unor sisteme de învăţământ şi formare profesională, în funcţie de nevoile pieţei muncii pe domenii de activitate" spune Franck Neel, reprezentatul Federaţiei Patronale din Petrol şi Gaze".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oferiti salarii decente si atunci si tinerii vor ramane acasa. Pana atunci munciti voi pe acele salarii "decente' pe care le oferiti acum.

    Toti se plang ca nu au forta de munca dar tac malc in legatura cu salariile! Realitatea e 70% 400-600 euro pe luna iar chiriile in orasele unde se gaseste de lucru incep de la minim 200-250 euro fara utilitati . Care iese mai ieftin stau 2,3 in camera . Odata iesiti din orasele mari se vede si mai bine lipsa oamenilor si a locurilor de munca din orasele mici/comune/sate. Nu vreau sa stau in Bucuresti /Cluj/ Timisoara /Brasov dar situatia economica din orasele mici este sumbra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb