Împrietenirea cu mediul înconjurător a devenit o prioritate pentru multe firme. Compania Air New Zealand a început testarea unei inovaţii în încercarea de a reduce deşeurile - paharul de cafea comestibil, realizat din aluat de biscuit, au aromă de vanilie, ermetic şi pot fi folosit atât pentru băuturi cât şi ca bol pentru desert. Nike Chave, reprezentantă a companiei aeriene, a declarat că aceasta serveşte peste opt milioane de porţii de cafea pe an şi foloseşte de o perioadă pahare compostabile, pe bază de plante, însă doreşte "eliminarea totală a acestora din gropile de gunoi'': "Am lucrat în parteneriat alături de compania inovatoare twiice din Noua Zeelandă pentru a explora viitorul paharelor de cafea comestibile. Paharele se bucură de un mare succes în rândul clienţilor şi le-am folosit totodată şi ca boluri pentru desert''. Potrivit companiei, paharul nu se sfărâmă ca un biscuit şi "rămâne crocant cel puţin atât timp cât este necesar pentru consumarea cafelei, şi chiar mai mult''. "Este grozav faptul că Air New Zealand s-a asociat cu noi pentru a demonstra clienţilor şi lumii că un pic de ingeniozitate şi inovaţie ar putea avea un impact cu adevărat pozitiv asupra mediului, oferind în acelaşi timp clienţilor o experienţă interesantă şi gustoasă'', a spus fondatorul twiice, Jamie Cashmore. Mâncatul paharelor poate deveni o chestie curentă.
Pahare comestibile pentru servirea cafelei
O.D.
Ziarul BURSA #Lifestyle / 6 decembrie 2019