Palmer Capital: "România, una dintre cele mai atractive pieţe din regiune"

DENISA TOMESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 ianuarie 2014

Palmer Capital: "România, una dintre cele mai atractive pieţe din regiune"

Fondul şi-a redus participaţia la "Prospecţiuni", din raţiuni de conformare cu noua strategie

Palmer Capital caută investiţii pe piaţa imobiliară

"Palmer Capital", care a preluat, anul trecut, "Middle Europe Investments NV", vede România drept o piaţă extrem de atractivă în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Printre societăţile din ţara noastră la care "Palmer Capital" are acţiuni se numără "Prospecţiuni", "Iproeb", "Romcarbon", "Chimimport", SIF2 "Moldova", SIF3 "Transilvania", "Romcab".

Marţea trecută, "Palmer Capital" a renunţat la un pachet de 0,37% din "Prospecţiuni", după ce, spre finele anului trecut, a mai vândut un pachet de 0,18% din capitalul social.

Peter H.J. Mars, Managing Director la "Palmer Capital Nederland", ne-a răspuns la câteva întrebări referitoare la intenţiile privind participaţiile din ţara noastră.

Reporter: Care sunt motivele pentru care vindeţi, cu regularitate, din luna octombrie, acţiuni "Prospecţiuni"?

Peter H.J. Mars: "Prospecţiuni" face parte din portofoliul "Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund NV". Suntem încântaţi să observăm că trendul performanţei companiei din ultimii doi ani este unul ascendent şi că a fost susţinut de o strategie de expansiune la nivel internaţional şi de consolidarea pieţei interne.

Mai mult decât atât, "Prospecţiuni" a creat premisele pentru dezvoltare şi pentru maximizarea potenţialului de creştere prin investiţiile în echipamente şi tehnologie şi implicându-se, totodată, în trainingul personalului.

Tranzacţiile recente ale "Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund NV" fac parte din realinierea la noua strategie pe care o dezvoltăm şi au în spate motive de "compliance" (n.r. conformare).

Cu alte cuvinte, deţinerea în procente a fost prea mare în portofoliul total, însă "Palmer Capital" consideră că societatea "Prospecţiuni" este subevaluată şi că are un potenţial ridicat de creştere. Din acest motiv, "Palmer Capital" îşi va păstra investiţia în companie, care ar trebui să beneficieze de expansiunea sectorului de petrol şi gaze şi de managementul excelent.

Reporter: Ce intenţii are "Palmer Capital" cu privire la implicarea în "Prospecţiuni"? Ce procent din PRSN deţine "Palmer Capital"?

Peter H.J. Mars: Încă de la investiţia iniţială, "Prospecţiuni" a trecut cu succes prin procesul de schimbare şi dezvoltare, fapt care ne-a conferit atât încrederea în aptitudinile şi talentul conducerii, cât şi în perspectivele companiei. Asta înseamnă că "Palmer Capital" va rămâne investitor în "Prospecţiuni". Procentul deţinut în societate este între 3 şi 5%.

Reporter: Care sunt intenţiile "Palmer Capital" cu privire la activitatea în România?

Peter H.J. Mars: Considerăm că România este una dintre cele mai atractive pieţe din regiune, cu un potenţial de creştere semnificativ. În plus, cu mai mult de zece ani de expertiză în regiunea Europei Centrale şi de Est şi cu portofoliul de investiţii din România aflat în derulare, "Palmer Capital" are peste 20 de ani de experienţă în administrarea fondurilor şi activelor imobiliare şi performanţe deosebite în restructurarea si optimizarea portofoliilor pentru investitori privaţi şi instituţionali. "Palmer Capital" intenţionează să se extindă în piaţa administrării fondurilor şi activelor imobiliare din România şi este deschis propunerilor.

Reporter: Care sunt planurile companiei pe termen mediu şi lung în România şi restul Europei?

Peter H.J. Mars: Viziunea strategică a "Palmer Capital" este să devină administratorul preferat de fonduri imobiliare pentru investitori străini privaţi şi instituţionali, pe piaţa europeană.

Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund NV a luat fiinţă prin achiziţionarea de către societatea engleză de investiţii Palmer Capital a firmei olandeze de administrare fonduri "Middle Europe Investment NV" (MEI), la începutul anului 2012. Achiziţia MEI a facilitat pentru Palmer Capital creşterea reţelei de birouri în Olanda, Rusia, Bulgaria şi România, ajutând la acoperirea zonei Europei Centrale şi de Est.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb