PAMBUCCIAN:  "România este pe locul trei în lume în ce priveşte raportul performanţă/preţ în comunicaţii"

Adina Lateş
Companii / 1 noiembrie 2015

Varujan Pambuccian, deputat la Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, a declarat, la cea de-a doua ediţie a conferinţei internaţionale RONOG (Romanian Network Operators Group), că ţara noastră este pe locul trei în lume în ce priveşte raportul preţ/performanţă în comunicaţii, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"A contat mult partea de reţele metropolitane, dar şi neutralitatea tehnologică şi existenţa operatorilor mici care au dus competiţia foarte sus. În acest sens, trebuie spus că era nevoie de existenţa unei organizaţii precum InterLAN (gazda evenimentului RONOG), care să reprezinte aceşti operatori, pentru ca în România competiţia dintre ei să poată fi menţinută la un nivel foarte bun. Sunt ţări europene în care acest lucru nu s-a întâmplat şi asta se vede din calitatea serviciilor pe care le oferă ele. Încercaţi să vă conectaţi la internet în ţări mari, o să vedeţi ce greu este şi la ce preţuri vă veţi conecta", a mai precizat domnul Varujan Pambuccian.

Un alt subiect controversat în acest moment, care a fost abordat în conferinţa de presă RONOG, a fost cel al site-urilor neautorizate de jocuri de noroc. "Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România. Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi să implementeze lista neagră şi să blocheze accesul utilizatorilor din România pe site-urile respective", a declarat în acest sens Sebastian Ionescu, şef al Direcţiei de Informatizare din cadrul Oficiului Naţional de Jocuri de Noroc (ONJN).

"S-a făcut o analiză legată de situaţia jucătorilor care au activat pe site-urile neautorizate. Suntem încă în mijlocul acestei analize. Concret, o să vedem exact măsurile care se vor lua. Contravenţia este contravenţie, fie că s-a jucat 1 leu, fie ca s-au jucat 10", a precizat Gheorghe Gabriel Gheorghe, vicepreşedintele ONJN.

Conform sursei citate, pentru a veni în sprijinul utilizatorilor de site-uri de jocuri de noroc, compania InterLAN a dezvoltat o aplicaţie menită să avertizeze utilizatorii că se află pe un site neautorizat. Aplicaţia îi redirecţionează către site-ul ONJN, de unde utilizatorii pot afla toate datele referitoare la amenzile şi sancţiunile impuse în acest moment.

Evenimentul RONOG se adresează reprezentanţilor operatorilor de reţele, furnizorilor de servicii şi conţinut, furnizorilor de echipamente, companiilor româneşti şi străine de profil.

Reprezentanţii InterLAN precizează că cel mai important lucru pe care îl realizează acest eveniment este crearea oportunităţii de întâlnire, a schimbului de idei, experienţe şi opinii, dar şi schimbul de informaţii legate de aspectele tehnice care pot influenţa internetul.

"Dorim să încurajăm în continuare comunicarea şi dialogul între operatori, asigurând un mediu propice iniţierii şi dezvoltării de parteneriate între aceştia", a declarat Eric Andrei Băleanu, Preşedintele Asociaţiei InterLAN, gazda evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb