PÂNĂ ÎN 2020, România nu va mai primi finanţare europeană pentru proiecte eoliene şi solare

E.D.
Companii / 8 mai 2014

Proiectele de producere a energiei din surse eoliene şi solare nu vor mai primi finanţare europeană în exerciţiul bugetar 2014 - 2020, întrucât România şi-a atins ţinta privind aceste resurse, a declarat, astăzi, directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie din Ministerul Economiei, Viorel Mădălin Beltechi.

"În perioada 2014 - 2020, nu vor mai fi finanţate proiectele bazate pe soare şi vânt, întrucât România şi-a atins ţinta pentru aceste resurse. Ne propunem să continuăm promovarea doar a acelor resurse care duc la echilibrarea şi la îmbunătăţirea sistemului energetic naţional, iar acestea sunt biomasa, biogazul şi microhidrocentralele", a precizat Beltechi.

Potrivit acestuia, proiectele eoliene şi cele solare sunt concentrate în anumite părţi ale ţării, ceea ce creează mari dezechilibre în sistem, în timp ce proiectele pe biomasă şi hidro sunt amplasate în toate regiunile şi pot produce energie în bandă, adică încontinuu la aceeaşi putere.

Oficialul ministerial a fost prezent, azi, la inaugurarea unui parc fotovoltaic de 5,4 MW în Teleorman, investiţie finanţată din bani europeni.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Beltechi a informat că investitorii în sectorul energiei regenerabile au depus proiecte pentru finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 460 de milioane de euro.

"Au fost înscrise la OIE proiecte de energie regenerabilă de 300 de MW, pentru care valoarea nerambursabilă ajunge la 460 de milioane de euro. Valoarea proiectelor este mult mai mare, aceştia sunt doar banii nerambursabili", a explicat el.

Din totalul proiectelor, 50 de MW înseamnă doar energie fotovoltaică, însă cele mai multe sunt din sectorul energiei eoliene, a mai spus Beltechi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb