PÂNĂ ÎN 2022: Retrasib plănuieşte o dublare a capacităţii de producţie

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii / 5 decembrie 2018

Retrasib plănuieşte o dublare a capacităţii de producţie

Retrasib Sibiu, unul din cei trei producători de transformatoare de la nivel naţional, are în plan o extindere a liniei de producţie de la fabrica din Sibiu sau construirea unei noi fabrici în 2022, în contextul creşterii afacerilor companiei peste capacitatea de producţie, pe fondul avansului cererii externe.

Reiner Thalacker, directorul general al Retrasib, a declarat: "Anul acesta livrăm primul transformator în zona Marea Britanie-Irlanda şi Spania, la anul avem deja alte patru pentru Spania şi ne pregătim să livrăm componente speciale de transformator pentru piaţa din Statele Unite ale Americii".

"Suntem parte dintr-un grup, dar nu suntem doar un producător de componente. Avem propriul nostru departament de design, facem totul aici, de la contractare şi până la livrarea produsului final", a mai precizat Alexandru Crăciun, managerul de vânzări al societăţii.

Din 2014, Retrasib este parte a grupului german SGB-SMIT cu sediul în Regensburg, Bavaria (grupul fiind al treilea producător de transformatoare la nivel mondial, după ABB şi Siemens), care a fost preluat în 2017 de fondul american One Equity Part­ners, fostă divizie a băncii americane JP Morgan Chase. Tot din 2014, fabrica din Sibiu produce trans­formatoare pentru staţii electrice, cele mai mari cu o capacitate maximă de 400 MVA şi 440 kV, după ce, în trecut, realiza doar reparaţii de transformatoa­re.

Potrivit reprezentanţilor Retrasib, bugetul de investiţii al societăţii pentru anul viitor este de 2,2 milioane de euro, bani destinaţi modernizării liniei de producţie (1,2 milioane de euro) şi laboratorului de teste transformatoare (1 milion de euro), investiţii care, potrivit companiei, vor asigura o creştere a capacităţii de producţie cu circa 40-60%, în următorii ani. Totodată, noile investiţii ar urma să asigure o dublare a capacităţii de producţie măsurată în MVA (n.r. megavolţi amperi) până în 2022.

Fabrica Retrasib din Sibiu a construit 39 de trans­formatoare pentru staţii electrice anul acesta, în contextul în care în 2017 a construit 23 de astfel de transformatoare şi 21 în 2016.

Pentru 2018, Retrasib estimează o cifră de afacere de 27 de milioane de euro, o creştere de un milion de euro în comparaţie cu afacerile realizate în urmă cu un an, şi are în plan atingerea unei cifre de afaceri de 45 de milioane de euro până în 2020.

Retrasib are o cotă de piaţă la nivel local de circa 60-65%, dar, potrivit reprezentanţilor companiei, Retrasib se concentrează pe dezvoltarea pieţelor externe, având deja livrări de transformatoare în Spania (1 în 2018, 3 în 2019), Irlanda (1 în 2018) şi are un proiect special de transformator pentru Statele Unite ale Americii.

Cel mai important client local al producătorului sibian este Transelectrica, urmat de distribuitorii regionali de energie electrică, printre care şi companiile din componenţa Enel Distribuţie, către care Retrasib a livrat în ultimii patru ani mai mult de 20 de trans­formatoare, din care trei doar în acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb