Panfora Oil & Gas: Nu suntem şi nu vom fi interesaţi de explorarea gazelor de şist în perimetrul EX-6 Curtici

F.A.
Companii / 8 iulie 2013

Panfora Oil & Gas, filiala Grupului MOL dedicată activităţilor de Explorare şi Producţie de hidrocarburi în ţara noastră, reafirmă că nu a fost şi nu este interesată nici de explorarea şi nici de exploatarea gazelor de şist în perimetrul Ex-6 Curtici şi nu va desfăşura niciun fel de lucrări legate de gaze de şist în acest perimetru, potrivit unui comunicat de presă.

Compania este pregătită să semneze angajamente legale în acest sens cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai societăţii civile sau cu alte părţi interesate.

"Reafirmăm cu toată convingerea că nu am fost, nu suntem şi nu vom fi interesaţi nici de explorarea şi cu atât mai puţin de exploatarea de gaze de şist în perimetrul EX-6 Curtici. Invităm proprietarii de terenuri şi pe reprezentanţii acestora, în prezenţa autorităţilor locale şi a organizaţiilor nonguvernamentale interesate, să semnăm un protocol care să ateste că Panfora Oil & Gas nu va explora şi nici nu va exploata gaze de şist în perimetrul Curtici. În consecinţă, incertudinile proprietarilor de terenuri primesc un răspuns transparent, iar aceştia deţin toate elementele necesare unui acord informat pentru începerea măsurătorilor de suprafaţă", a declarat Gábor Zelei, Managing Director al Panfora Oil & Gas.

"Cunoscând efectele legale şi reputaţionale ale unei astfel de declaraţii, Panfora Oil & Gas îşi declară disponibilitatea de a parafa orice angajament legal din care să reiasă fără echivoc că nu va desfăşura niciun fel de activităţi legate în orice mod de explorarea sau de exploatarea gazelor de şist în perimetrul Ex-6 Curtici", se precizează în comunicatul companiei.

"Afirmăm foarte clar că nu s-a pus şi nici nu se va pune problema explorării şi nici exploatării de gaze de şist în perimetrul EX-6 Curtici. Afirmaţiile noastre sunt confirmate de datele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), care specifică faptul că acordul de concesiune şi programul de lucrări convenit nu se referă la gaze de şist. Suntem convinşi că locuitorii din zonă au încredere în autorităţile statului care sunt specializate şi nu în informaţii provenite din surse mai puţin documentate", a afirmat Gábor Zelei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb