Papa arată cu degetul spre "bolile" Vaticanului

Ziarul BURSA #Internaţional / 24 decembrie 2014

Papa arată cu degetul spre "bolile" Vaticanului

Papa Francisc îşi continuă campania în care nu se sfieşte să abordeze şi teme sensibile ale societăţii sau ale Bisericii pe care o păstoreşte. După ce i-a avertizat pe jurnalişti că dezinformarea, calomnia şi defăimarea sunt principalele păcate care pândesc această meserie, Înaltul prelat a vorbit în faţa membrilor Curiei despre păcatele care ameninţă administraţia Sfântului Scaun.

Papa Francisc a parcurs în discursul său de Crăciun, susţinut în faţa reprezentanţilor Bisericii Catolice, cele 15 "boli" care ameninţă Curia, condamnând, fără să numească pe cineva în mod special, mondenitatea, hiperactivitatea, manipularea angajaţilor, corupţia şi decadenţa moravurilor, rivalităţile, calomnia şi dezbinarea. Conform Mediafax, în cadrul solemn din Sala Clementină de la Vatican, Papa i-a îndemnat pe membrii clerului la "un examen real al conştiinţei". El a atras atenţia că "Alzeheimer-ul spiritual", "fosilizarea mentală şi spirituală", "inima de piatră", "terorismul vorbăriei", "schizofrenia existenţială", "exhibiţionismul monden" îi ameninţă pe cardinali. "Vindecarea este rezultatul conştientizării bolii", a pledat Papa Francisc, care i-a îndemnat pe cardinali să lase "Spiritul Sfânt" să le inspire acţiunile, fără să se bazeze doar pe calităţile lor intelectuale sau organizaţionale. De asemenea, Papa Francisc i-a îndemnat pe membrii Curiei să nu cadă în diferitele capcane întinse de puterea clericală. Papa Francisc a dat dovadă şi de simţ al umorului, folosind o comparaţie plastică, pentru a arăta că atunci când aduce o critică este conştient că în rândul clerului sunt mult mai mulţi oameni care merită laude decât aceia care strică imaginea Bisericii: "Preoţii sunt asemenea avioanelor. Se află pe prima pagină atunci când cad, deşi sunt atât de mulţi care zboară".

De la alegerea sa, în 2013, Papa Francisc a avut nenumărate luări de poziţie, tranşante, în care a vorbit deschis despre problemele Bisericii Catolice, fiind evident pentru toată lumea că nu este dispus să mai lase "mizeria sub covor". Nici problemele Uniunii Europene nu au fost evitate, Papa vorbind, într-un discurs susţinut în luna noiembrie la Consiliul Europei, despre "tensiunile care nu încetează", pe un continent care "revine cu uşurinţă la tentaţiile de altădată". Papa s-a arătat îngrijorat din cauza terorismului religios şi internaţional, care nu manifestă niciun fel de respect pentru viaţă şi face nenumărate victime nevinovate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toate bune si adevarate; transpuse la nivelui starii de fapt de la noi, toate sunt, copie la indigo! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb